Aydın Ayaydın: "Su problemini 3 aşamalı planla hızlıca çözeceğim"

Aydın Ayaydın: "Su problemini 3 aşamalı planla hızlıca çözeceğim"
 MUHABİR
AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın, Habertürk TV’de Oylum Talu’ya konuk oldu.

Muğla’nın en büyük sorunlarından biri olan susuzluğu nasıl çözeceği sorusunu Ayaydın, 3 aşamalı planla su sorununu çözeceğini kaydetti.

Ayaydın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"3 aşamalı planla emin olun Muğla’nın su sorununu çözeceğim. 3 farklı noktada deniz suyunu arıtacağız. Bodrum barajını çevrecilerin endişelerini gidererek devreye alacağız. Göletlerden barajlara daha çok su gelmesini sağlayacak önlemler alacağız.
Bakın mevcut yönetim basiretsiz ve tembel. Mevcut suya bile sahip çıkamıyor. Yenileme-onarım yapmadığı için borular patlıyor. Suyun yüzde 50’si de boşa akıyor. O boşa akan suyun faturasını da yine hemşehrime ödetiyorlar.
Sadece Ekinambarı’nda deniz suyunu arıtarak 65 milyon metreküp suya kavuşabiliriz. Yatırım maliyeti de öyle çok büyük değil. Çünkü suyun tuzluluk oranı düşük. MUSKİ bu alternatifleri görmezden geliyor.
Bakın ibretlik bir konuya dikkat çektim.
Sıtkı Koçman Üniversitesi, kendi imkanları ile Sandras’dan su getirdi ve kullanıyor. Menteşe ise susuzluk çekiyor. Üniversite yönetimi suyu getirirken Büyükşehir’e de teklif yapmış. Masrafa ortak olun suyu siz de kullanın diye. Büyükşehir ve MUSKİ oralı olmamış. Şimdi üniversitenin ihtiyacının 3 katı su var ama MUSKİ yüzünden Menteşe de tıpkı Bodrum gibi susuzluktan kıvranıyor.
Su var öylece durup seyrediyorlar. Çözüm odaklı değiller. Hiç olmadılar. Bundan sonra da olamazlar."

Bu haber toplam 300 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.