Aysu Türkoğlu, Cook Boğazı'nı 7 Saatte Geçerek Tarih Yazdı!

Bodrumlu açık deniz yüzücüsü Aysu Türkoğlu, 27 kilometrelik Cook Boğazı'nı 7 saat 21 dakika 40 saniyede tamamlayarak büyük bir başarıya imza attı. Bu, Cook Boğazı'nı en hızlı geçen Türk ve dünyanın en hızlı 10. yüzücüsü olma başarısı anlamına geliyor.

Türkoğlu, 2022'de Manş Denizi'ni ve İrlanda-İskoçya arasındaki Kuzey Kanalı'nı geçerek "Oceans Seven" serisinde önemli adımlar atmıştı. Bu serinin üçüncü ayağı olarak Yeni Zelanda'daki Cook Boğazı'nı hedefleyen Türkoğlu, zorlu parkuru karanlıkta da olsa başarıyla tamamladı.

aw166815-02.jpg

Hedef Okyanusların Yedi Harikasını Geçmek

"Oceans Seven" serisinde yer alan yedi okyanus boğazını yüzerek geçmeyi hedefleyen Türkoğlu, bu başarıyla bir adım daha hedefine yaklaşmış oldu. Hedefine ulaşmak için her gün 5-6 saat antrenman yapan Türkoğlu, azmi ve kararlılığıyla ilham kaynağı oluyor.

Başarının Ardındaki Güçlü Destek

Türkoğlu'nun bu başarısında antrenörlerinin, ailesinin ve sponsorlarının büyük katkısı var. Zorlu antrenman programında ve yarış sırasında kendisine destek olan herkese teşekkür eden Türkoğlu, bu başarının tek başına olmadığını ve bu yolda birçok kişinin emeği olduğunu söyledi.

aw166815-03-001.jpg

Türkoğlu'nun Başarısı Türkiye'ye Gurur Verdi

Türkoğlu'nun Cook Boğazı'nı geçmesi Türkiye'de büyük bir gurur kaynağı oldu. Başarısı birçok medya kuruluşunda yer aldı ve sosyal medyada da büyük ilgi gördü. Türkoğlu, azmi ve başarısıyla Türk gençlerine ilham vermeye devam ediyor.

aw166815-04.jpg

Aysu Türkoğlu'nun sözleri:

"Çok iyiyim. Yüzerken aşırı güzeldi. Karanlıkta bu kadar yüzmemiştim. Manş'ın sonunda karanlıkta yüzmüştüm ama cidden çok güzel."

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 3946 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum