Başka partiden yoklamaya girdi! Adaylığı düşürüldü

Başka partiden yoklamaya girdi! Adaylığı düşürüldü
Denizli'nin Baklan ilçesinde AK Parti'den temayül yoklamasına katıldığı ortaya çıkan BBP Belediye Başkan Adayı Nasuh Altuntaş'ın adaylığı, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından düşürüldü.

Altuntaş, AK Parti Baklan İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen temayül yoklamasına katıldı.
Aday gösterilmeyince partisinden istifa ederek BBP'den Baklan Belediye Başkan Adayı oldu.
AK Parti Baklan İlçe Başkanı Tamer Şen, Altuntaş'ın adaylığına Baklan İlçe Seçim Kurulu'nda itiraz etti.

İlçe Seçim Kurulu bu itirazı haklı bulunca BBP konuyu İl Seçim Kurulu'na taşıdı. İl Seçim Kurulu, AK Parti'nin itirazını reddederek Altuntaş'ın adaylığının geçerli olduğuna hükmetti. AK Parti durumu YSK'ya taşıdı.

YSK, İl Seçim Kurulu'nun kararını 'tam kanunsuzluk' gerekçesi ile kaldırarak Altuntaş'ın adaylığının düşürülmesi yönünde karar verdi.

YSK, Altuntaş'ın AK Parti'nin temayül yoklamasına katılmış olmasının, 6271 Sayılı Siyasi Partiler Kanunu'nun 7. Maddesine göre "aday gösterilmemesi" anlamına geldiğine hükmetti. YSK, Altuntaş'ın BBP'den aday gösterilmesinin bu nedenle "hukuka aykırı" olduğuna karar verdi.

YSK'nın bu kararı ile BBP'nin Baklan Belediye Başkan Adayı Nasuh Altuntaş'ın adaylığı düşmüş oldu. BBP'nin Baklan'da yeni bir aday gösterip göstermeyeceği ise henüz belli değil.

YSK'nın kararı, siyasi partilerin temayül yoklamalarının önemini ve adaylık kriterlerine uyulması gerekliliğini vurgulamaktadır. Karar, aynı zamanda farklı partilerden aday olma girişimlerine karşı da bir emsal teşkil etmektedir.

BBP'nin Baklan'da yeni bir aday gösterip göstermeyeceği ise şu an için belirsizliğini korumaktadır. BBP'nin bu konudaki kararı, önümüzdeki günlerde netleşecektir.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 130 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.