CHP kazandı, AK Parti Kadın Kolları topluca istifa etti

CHP kazandı, AK Parti Kadın Kolları topluca istifa etti
Elbistan'da CHP adayı Erkan Gürbüz'ün kazanması üzerine, AK Parti Elbistan Kadın Kolları Başkanı Fazilet Sevinç ve 30 kişilik yönetim kurulu görevlerinden istifa etti.

Sevinç, istifasını açıkladığı metinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan bağlılığını ve Elbistan'da yaşanan depremin ardından yaraları sarmak için gösterdikleri çabayı dile getirdi. Seçim sürecinde ilçe teşkilat yönetiminin istişaresiz ve tek başına hareket etmesi, kadın kollarına seçim ofisi verilmemesi ve geçmişteki teşkilatlara tavır alınması gibi nedenleri istifalarının gerekçesi olarak gösterdi.

kapak-163114.jpg

Elbistan'da CHP 51 Yıl Sonra Kazandı

Kahramanmaraş depreminin büyük yıkıma neden olduğu Elbistan'da 31 Mart 2023 tarihinde yapılan yerel seçimlerde CHP adayı Erkan Gürbüz, AK Parti'nin adayı Murat Mercan'ı geride bırakarak 51 yıl sonra CHP'nin Elbistan'da kazanmasını sağladı.

Seçim Sonuçlarının Değerlendirilmesi

AK Parti Elbistan Kadın Kolları Başkanı ve yönetiminin istifası, Elbistan'da yaşanan siyasi değişimin ve seçmenlerin AKP'ye olan desteğindeki azalmanın bir göstergesi olarak yorumlanabilir. Elbistan'ın 51 yıl sonra CHP'ye oy vermesi, Türkiye'de siyasi rüzgarların değiştiğinin ve seçmenlerin farklı alternatiflere yöneldiğinin bir göstergesi olarak da değerlendirilebilir.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 982 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.