Başkan Aras, 13 İlçe Belediye Başkanıyla birlikte: "Kurumlar arasında çatışma kesinlikle kabul edilemez"

Başkan Aras, 13 İlçe Belediye Başkanıyla birlikte: "Kurumlar arasında çatışma kesinlikle kabul edilemez"
 MUHABİR
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, İlçe Belediye Başkanlarıyla birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başkan Aras, “Muğla bir bütündür. Merkezi hükümetiyle, Valiliğimizle, il- Bölge müdürlükleriyle ve Sivil toplum kuruluşlarıyla bir bütündür. Bütünüyle Muğla’nın menfaatleri için çalışıyoruz. Ayrı gayri olmadan halkımızın ihtiyaçları için görev yapıyoruz. Burada kurumlar arasında bir çatışma, çekişme olması kesinlikle kabul edilemez.” İfadelerini kullandı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, İlçe Belediye başkanlarının da katılımıyla basın mensuplarıyla buluştu.

Muğla’nın 13 ilçesinde eşit hizmet sağlayacaklarını belirten Ahmet Aras, belediyeler arasında ortak koordinasyon çağrısı yaptı.

Yol üstü otopark konusuna değinen Başkan Aras, yeni dönem de yol üstü otoparklarının MUTTAŞ bünyesine geçeceğine belirtti. Fiyatlandırma konusunu vatandaşlarla birlikte belirleneceğine değinen Aras, belirli bir sürenin de ücretsiz olacağını kaydetti.

8888.jpg

Yeni daire başkanlıkları kurulduğu ifade eden Aras, Muğla’nın tüm ilçelerinin yerinden yönetilmesini amaçladıklarını söyledi.

Başkan Aras, son olarak Büyükşehir Belediyesinin borçları konusunda ise artan girdi maliyetlerini işaret etti. Giderlerin arttığını ancak gelirlerin aynı oranda artmadığını belirten Aras, var olan borçların vatandaşlara daha iyi hizmet ulaştırmak için yapılan yatırımlar sebebiyle olduğunu söyledi.

“İLÇE BELEDİYELERİMİZİN TALEPLERİNİ YERİNE GETİRECEĞİZ”

Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyelerinin taleplerini karşılama noktasında gayret göstereceklerini belirten Aras, “Biz Muğla'nın 13 ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi olarak ortak faaliyetlerimizi yürüteceğiz. Biz halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak için hep birlikte hazırız ve kararlıyız. Muğla Büyükşehir Belediyesi bürokrasisi ilçelerimizin ihtiyaçlarını karşılama noktasında büyük gayret gösterecektir. Sosyal belediyecilik prensipleri ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yaz sezonuna hazırlık kapsamında ilçelerimizin taleplerini yerine getireceğiz. Turizm esnafımızın taleplerini karşılayacağız” ifadelerini kullandı.

“YOL ÜSTÜ OTOPARK MUTTAŞ’TA OLACAK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Aras, yeni dönem de faaliyete geçecek yol üstü otopark uygulamasını şu ifadelerle açıkladı, “Daha önce yol üstü otoparklar bazı firmalara ihaleyle veriliyordu. Ancak 31 Mart öncesinde ve sonrasında görüşmelerde halkımızın ve esnafımızın bu uygulamadan rahatsız olduğunu keşfettik. Ve şu anda firmaların bazı ihaleleri sonlanmış vaziyette. Biz de yenilemedik ve tekrardan ihaleye çıkmama kararı aldık. Bugün de Büyükşehir Belediye Meclisimizin aldığı kararla bu konunun MUTTAŞ tarafından yönetilmesine karar kıldık. Bundan sonra şöyle olacak ilk planda belirlediğimiz belli noktalarda MUTTAŞ’ın istihdam edeceği personeller aracılığıyla halkımızın kesinlikle rahatsız olmayacağı şekilde faaliyet yürütülecek. Belli bir zamanın ücret dışı kalacağı, yani örnek vermek istersek, bu kararı tartışacağız 15 veya 30 dakika gibi bir sürenin ücretsiz olacağı yarım saatin üzerinde süreler için ise belirli bir fiyatlandırma yapılacak. Bu fiyatlandırmaya Belediye Meclisimiz karar verecektir.”

999999.jpg“YERİNDEN HİZMET”

Yapılan görev değişiklerine değinen ve kurulan daire başkanlıklarını açıklayan Ahmet Aras, Muğla’da nitelikli hizmeti sağlamak istediklerini söyledi, “Yeni görevlendirmeler yapıldı, Belediye Genel Sekreterliğinde ve MUSKİ Genel Müdürlüğünde görev değişimleri yapıldı. Yeni daire başkanlıklarının ihtiyacı konusuysa halkımıza hizmeti daha verimli bir şekilde ulaştırmak. Mesela Kadın ve Aile Dairesi Başkanlığında kadına şiddet, toplumsal cinsiyet gibi konularda daha uzman arkadaşların görev yapması ve kadın politikalarının bu daire başkanlığı yoluyla yönetilmesi ihtiyacından tahsis edildi. Yine Dış İşleri Daire başkanlığımızı faaliyete geçirdik. Muğla’nın bilinirliğini artırma anlamında yine orda da uzman arkadaşların çalıştığı bir yapı oluşturacağız. Bunlar haricinde 4 bölge daire başkanlığımızı faaliyete geçirdik. Muğlamız da yerinden hizmet perspektifi ile ele alacağız. Muğla, Bodrum’dan Seydikemer’e 450 KM uzunluğu kapsıyor, kıyı uzunluğu ise 1480 KM. Her ilçe turizm ve tarım nitelikleri dolayısıyla ciddi bir potansiyel barındırıyor. Ayrıca salgın sonrasında da şehrimizin nüfusunda artışlar meydana geldi ve hizmete daha çok ihtiyaç bir vaziyete büründü. O yüzden hizmetlerin merkezden değil de daha çok kurulacak daire başkanlıkları ile yerinden yönetilmesini daha doğru bulduk.” Diye konuştu.

“KURUMLAR ARASINDA ÇATIŞMA VE ÇEKİŞME OLMAYACAKTIR”

Tüm kamu kurumlarının ortak çalışma birlikteliğinin önemine dikkat çeken Başkan Aras, “İlçe Belediyelerimizin eksik kaldığı yerlerde büyükşehir belediyemiz devreye girecektir. Hiçbir şekilde yetki sorumluluk ayırmadan aramızda bir rekabet yok. Yani bir ilçe belediyesi o yolun kimin olduğuna bakmadan, o hizmetin hangi belediyenin yetkisinde olduğuna bakmadan büyükşehir belediyemizle birlikte oturup bir masa da buluşacak ve gerekli işlemleri yapacaktır. Muğla bir bütündür. Kamusuyla yani merkezi hükümetiyle, Valiliğimizle, il, Bölge müdürlükleriyle ve Sivil toplum kuruluşlarıyla bir bütündür. Bütünüyle Muğla’nın menfaatleri için çalışıyoruz. Ayrı gayri olmadan halkımızın ihtiyaçları için görev yapıyoruz. Burada kurumlar arasında bir çatışma, çekişme olması kesinlikle kabul edilemez. Yani büyükşehir belediyemiz gerektiğinde sorumluluklarını paylaşacaktır, gereken gayretleri gösterecektir.” Diye belirtti.

1111111.jpg

“BELEDİYELER BORÇLU DA OLABİLİR”

Büyükşehir Belediyesinin borç durumuna değinen Aras, kamu kaynağı israf olmadıkça yapılan borçların vatandaşa hizmet etmek amacıyla yapıldığını belirtti, “Büyükşehir belediyemiz bütçesel açıdan finansal tablolar açısından ülkemizin belki de en iyi belediyeleri arasındadır. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşların AAA notunu da almış bir belediyedir. Bu konuda önceki dönem belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür ederim. Ancak şu var ki belediyeler borçlu da olabilir. Çünkü belediyeler eğer hizmet yapıyorlarsa Tabii ki bazı uzun vadeli yatırımlar da veya büyük yatırımlar da ki bunlar altyapı yatırımları veya üst yapı yatırımları bunlar borçlanmayı gerektirebilir. Yeter ki kamu kaynağı israf olmasın. Eğer kendi bütçesi oranında doğru borçlanma oranlarıyla borçlandıysa zaten hiçbir kimse buna bir şey söyleyemez. Son dönemde belediyelerimizin borçlu olmasının en büyük nedenlerinden biri de artan girdi maliyetleri. Burada personel giderlerini de sağlayabiliriz. Yine enerji ve akaryakıt maliyetlerindeki artışlar bunun nedenleri arasındadır. Ama aynı oranda belediye gelirleri artmıyor. Merkezi bütçeden gelen paylarda artmıyor. O yüzden belediyeleri giderleri gün geçtikçe artıyor. O yüzden ilçe belediyelerimizin de durumlarını biliyorum. Biz de gücümüz oranında ilçe belediyelerimizin yetişemediği yerlerde devreye gireceğiz. Ama büyükşehir belediyesinin de imkânları ve kaynakları sonsuz değil. İyi yönetim sınırlı kaynaklar ile sınırsız ihtiyacı birbirine yaklaştırılan bir durumdur. Büyükşehir belediyesinin de borçları vardır ancak bunlar yatırım borçlarıdır.” Diye konuştu.

Bu haber toplam 145 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.