BAŞKAN ARAS: “ORMANI DEVLET ELİYLE YOK EDİYORLAR”

BAŞKAN ARAS: “ORMANI DEVLET ELİYLE YOK EDİYORLAR”
Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen Ormanı’nda ağaç kesimini engellemek için mücadele eden İkizköylülere destek amacıyla Akbelen’e giden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Akbelen’e ulaşmalarını engellemeye çalıştıklarını öne sürdü. Başkan Aras, “Bodrum çıkışında hiçbir zaman olmayan bir kimlik kontrolü uygulamasının emrini verenleri kınıyorum. Bu konvoyun içinde kimliksiz mülteciler, teröristler yok. Ormanı olduğu gibi yok ediyorlar ve devlet eliyle yok ediyorlar" dedi.

Milas’ın İkizköy Mahallesi’nde bulunan Akbelen Ormanı’nın maden için yok edilmesine karşı vtandaşların mücadelesi sürüyor. Kesimin 3’üncü günün Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, İkizköylülere destek için Akbelen Ormanı’na gideceğini duyurmuştu.

Başkan Aras yaptığı paylaşımda Akbelen’e ulaşmalarının engellenmeye çalışıldığını öne sürdü. Başkan Aras, “Akbelen'e ulaşmamızı engellemek için, Bodrum çıkışında hiçbir zaman olmayan bir kimlik kontrolü uygulamasının emrini verenleri kınıyorum. Bu konvoyun içinde kimliksiz mülteciler, teröristler yok. Bu konvoyda Bodrum'un seçilmiş Belediye Başkanı, Başkan Yardımcıları, Bodrum'un en önemli sivil toplum kuruluşlarından Bodrum Kent Konsey'nin Başkanı, hukukçular ve vatandaşlarımız var. Nedir bu zulüm? Kimi kimden korumak için bu zulüm? Yazıklar olsun. Ormana bir köylüyü sokmazlar bir kozalak, bir dal odun alsın yaksın diye, büyük cezalarla karşı karşıya kalır. Ama başımıza gelene bakın. Ormanı olduğu gibi yok ediyorlar ve devlet eliyle yok ediyorlar” dedi.

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz, “3 gün evvel valiliğimiz ormanı koruyun, yangınlara karşı tedbirli olun diye posterler yayımladı. Başkanımızın ekibi günlerdir orman yangınlarıyla mücadele etti. Akbelen’dekiler de ormanı korumaya çalışıyor. Bu nasıl bir çelişki” dedi.

(GÜZİDE KASIM)

Bu haber toplam 668 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.