Başkan Aras’tan Muğlalılara sandığa gitme çağrısı

Başkan Aras’tan Muğlalılara sandığa gitme çağrısı
 MUHABİR
CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ahmet Aras, seçim çalışmalarını Köyceğiz’de sürdürdü. Büyük Köyceğiz Mitinginde konuşan Aras, “31 Mart çok önemli. Lütfen hangi siyasi görüşten olursa olsun, her vatandaşım toplumsal görevi olan vatandaşlık ödevi olan oy hakkını ve ödevini yerine getirsin. Çünkü yönetime katılmanın başka bir yolu yok” dedi

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, seçimden önceki son gün Köyceğizlilerle mitingde buluştu. Konvoy eşliğinde Atatürk Meydanı’na giren Aras’ın coşkulu kalabalığa seslendi. Aras, Köyceğizlilere sandığa gitme ve oy kullanma çağrısında bulundu. Rakiplerine eleştiriler yönelten Aras, iktidarın ayrıştırma politikasına geçit vermeyecekleri söyledi. Köyceğiz Mitinginde Aras’a CHP Köyceğiz Belediye Başkan Adayı Ali Erdoğan ve CHP Köyceğiz Tanju Satılmış eşlik etti.

“ELEŞTİRİYE TAHAMMÜL EDEMİYORSAN BU GÖREVLERE TALİP OLMAYACAKSIN!”

Köyceğizlilere seslenen Aras, iktidarın politik söylemlerini, ayrıştırıcı ve ayrımcı yaklaşımını eleştirdi. Belediye başkanlığı döneminde eşit, adil ve kapsayıcı bir anlayışla Bodrum’u yönettiklerini söyleyen Aras, “Artık öncelikle son yirmi yıldır gerçekten bıktık. Sürekli nefret söylemi, sürekli ayrıştırıcı bir yaklaşım. Kendilerinden olmayana hakaret, dışlama. Ağzını açana FETÖ'cu, ağzını açana terörist diyen bu yaklaşımdan gerçekten bıktık. Eleştiriye tahammül edemiyorsan görevlere talip olmayacaksın. Bakınız bizler kamu görevlisiyiz. Belediye de devletin bir yönetim kademesidir. Nasıl Milli Eğitim Bakanlığı varsa belediyeler de kamunun ortak hizmetlerini gören ve bu amaçla çalışan kurumlardır. Personeliyle, başkanıyla, meclisiyle halk tarafından seçilip yetkilendirilen kurumlardır belediyeler. Hangi partiden olursa olsun, hangi anlayıştan olursa olsun eğer vatanın, milletin bölünmez bütünlüğüne, bayrağına herhangi bir helal getirmiyorsa bu devletin bir parçasıdır. Vatandaşlara, bir partiye oy veren, gönül veren insanlara hizmet alamazsın diye bir lafı söyleyemezsin. Bunu yapamazsın. Bizler beş yıllık Bodrum Belediye Başkanlığı süresince bize oy vermiş olsun, vermemiş olsun desteklemiş olsun, desteklememiş olsun herkesi eşit, adil ve kapsayıcı bir hizmet anlayışını belirledik. Eğer bir kişi derse ki Ahmet Başkan onu desteklemedik diye bize şöyle bir yan gözle baktı. Bir yüzünü buruşturdu. Seçime bir gün kala istifa edeceğim” dedi.

“HANGİ GÖRÜŞTEN OLURSA OLSUN HERKESİ SANDIĞA DAVET EDİYORUZ”

Yerel yönetime katılmanın yolunun sandıktan geçtiğini hatırlatan Aras, Muğlalıları sandığa gitmeye davet etti. Aras, “31 Mart çok önemli. Lütfen hangi siyasi görüşten olursa olsun, her vatandaşım toplumsal görevi olan vatandaşlık ödevi olan oy hakkını ve ödevini yerine getirsin. Çünkü yönetime katılmanın başka bir yolu yok. Ancak oy vererek ülke yönetimine, yerel yönetim, genel yönetim kararlarına katılabilirsiniz. Sosyal medyadan eleştirerek bu işler olmuyor. Bu işler ancak ve ancak sandığa giderek oluyor. Beğenmeyebilirsiniz ama gidip orada kararınızı vereceksiniz. Bu çok önemli herkesi sandığa gitmeye davet ediyoruz. Ben Ali başkanımın yapacağı her türlü projenin altına imzamı atarım. Çünkü arkadaşlar hazır bir belediyeci çalışkan, dürüst bir arkadaşımızı bulmuşuz. Köyceğiz’e hizmet etmek için ona her türlü desteği vereceğiz. Halkın arasından hiç ayrılmayacağız arkadaşlar. Biz altı okun ışığında, Atatürk ilkelerinin aydınlık yolundan ilerleyen Çağdaş Türk gençleriyiz. Bizler Müslüman çocuklarıyız. O yüzden ne kibre de egoya kapılırız. Çünkü şunun farkındayız. Bu belediyenin bütçesini oluşturan sizlerin verdiği ve gerçekten dişinizden, tırnağınızdan, arttırdığınız paralar. O bütçeyle, verdiğiniz oylarla beraber seçilen başkan meclisi ve kenti yönetiyor. O yüzden o bütçeyi çarçur etmeyecek, israf etmeyecek. Her kuruşunun hesabını sonuna kadar verecek olan kadro ve başkan olarak hiçbir hesabın da mahşere kalmayacağınıda buradan size söz veriyoruz. Hesap sormak sizin işiniz, eleştirmek sizin işiniz, bizim işimiz, hizmet etmek, hizmetkar olmak. Bunun Bunun farkındayız” ifadelerini kullandı.

“TEK ADAM REJİMİNİ BELEDİYERE DE YANSITMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Büyükşehir belediye yasasının yerinden yönetim ilkesine, demokrasiye saldırı olduğunu ifade eden Aras, “Nereden nereye geldiğimizi de iyi biliriz. Büyükşehir belediyesi on yıldır faaliyette. On yıl oldu. Büyükşehir belediyesi kurulurken bir sürüsü kapandı. Türkiye'deki belediye sayısı düştü. Fransa'da tam yirmi altı bin belediye var. Türkiye’de Bin üç yüz belediye var. Neden? Çünkü bütün yetkileri merkeze toplamaya çalışıyorlar. Her konuda olduğu gibi. Tek adam rejimini belediyelere de yansıtmaya çalıştılar. Büyükşehir belediye sınırlarını yapıp bu belediyeleri kapatırsak büyükşehir belediye yetkisini de tek adam üzerinde toplarsak kırsaldan da oy alıp birçok yeri de iktidar haline getiririz dediler. Böyle bir karar aldılar. Vatandaşın menfaatini düşürmediler. Yani yerinden yönetim ilkesini, yerinden demokrasiyi, yerel yönetim anlayışını düşünmediler. Onların tek derdi iktidarda kalmak. Vatandaşın menfaati değil. Bunu hepimiz görüyoruz. Bugün bunu öğrencide görüyor Işçi de görüyoruz. Asgari ücretle görüyoruz. Emekli de görüyoruz. Eğer vatandaşın menfaatini düşünselerdi böyle yapmazlardı. Muğla halkı bu türlü ayak oyunlarını yemez. O maskelerinizin altındakileri görür. O yüzden Muğla 10 yıldır Cumhuriyet Halk Partili bir büyükşehir belediyesi tarafından yönetiliyor. Eğer bugüne kadar bu dağlar, taşlar, kıyılar, denizler talan edilmediyse, yağmalanmadıysa Atatürk'e bağlı, cumhuriyete bağlı insanlar sayesindedir” diye konuştu.

“MAZBATAYI ALDIĞIMIZ GÜN KAPIYI SÖKTÜRECEĞİZ”

Seçilmesi halinde hayata geçireceği projeleri aktaran Köyceğiz Belediye Başkan Adayı Ali Erdoğan, “Çok güzel projelerimiz var. Çok güzel amaçlarımız umutlarımız var. Bunların hepsini mutlaka yapacağız. Arkamızda da Muğla Büyükşehir Belediyemiz, koskoca bir devletimiz var. Halkımızın takdiriyle göreve geldiğimizde ilk önce yapacak olduğumuz değişikliklerin başında sosyal tesisler, kültür evleri, kreşler, hasta bakım evleri var. Biz kadınlara özgürlük vermek istiyoruz. Kreşlerimiz çok ucuz olacağı için çocuklarını rahatlıkla bırakıp çalışabilecekler. Yaşlı ve bakım evi büyükşehir belediyemizin desteğiyle olacak. Buraya bir hal yapıyoruz. Büyükşehir belediyesinden bunun onayını aldık. Gençlerimizi üç beş tane çapulcuya kaptırmayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminde her şey özgürdür, hürdür. Burada festivallerin hepsini yapacağız. İlk önce Altın Aslan film festivalini tekrar canlandıracağız. Vatandaşlarımıza elimizden geldiği kadar yardım etmek için elimizden gelenin fazlasını yapmak için bu yola çıktık. Sizlerin yanında olmaya ant içtik. Mutlaka genç meclisleri kurup sizlerin dertlerini en kısa şekilde anlatabilmeniz için köklü şekilde çözüm bulmak için bu yola çıktık. Mazbatayı aldığımız gün kapıyı söktürüyoruz” dedi

Bu haber toplam 236 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.