“Benim tek derdim Türkiye’nin demokratikleşmesi”

“Benim tek derdim Türkiye’nin demokratikleşmesi”
Muğla’da bulunan DP eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, gazetecilerin kendisinin Ak Partiye katılıp katılmayacağı yönündeki sorusuna “Benim tek derdim...

Muğla’da bulunan DP eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, gazetecilerin kendisinin Ak Partiye katılıp katılmayacağı yönündeki sorusuna “Benim tek derdim Türkiye’nin demokratikleşmesi” cevabını verdi.

Gazetecilerin ''Sayın Numan Kurtulmuş ve sizin AK Parti'ye geçmenizin gündeme gelmesinde, siyasetteki başarılı çalışmalarınız etkili oldu mu?'' sorusuna temkinli cevaplar veren Süleyman Soylu şunalrı söyledi:

“Meseleyi kişiselleştirmenin ve üzerimize bir prim sağlamanın bende sadece ayıbı olur. Ben, demenin ezikliğini hisseden insanlardan birisiyim. Bu süreçte ismimizin nasıl değerlendirildiğini bilmiyorum. İki hafta önce bir parti toplantısında, bir değerlendirme olmuş. Ama bir insanın hakkında iyi bir değerlendirme yapılması her halde kötü bir şey değildir. Bu iyi bir şeydir. Bir kere bunun için daha önceki açıklamamda, müteşekkir ve minnettar olduğumu ifade etmiştim. Demokrat Parti Genel Başkanlığını bıraktığım günden bu yana parti siyaseti yapmama konusunda bir iradenin sahibiydim. Geçmiş seçimler olsun, bundan önceki seçimler olsun, sadece referandumda memleketin daha demokratikleşeceğine, sivilleşeceğine inandığım, Türkiye'nin müreffeh bir ülke olacağına inandığım için bir mücadeleyi Türkiye'nin her yerinde gerçekleştirmiştik” dedi.

15 gün önceki açıklamasını hatırlattı

AK Parti'ye geçmesi ile ilgili iddialarla ilgili olarak önceden bir açıklama yaptığına dikkati çeken Soylu, “15 gün önce yaptığım açıklamamda, milletin rotasına bakmak gerektiğini söylemiştim. Bir kere millete hizmet eden kim varsa onları takdirle karşılamak lazım. 15 gün önce yaptığım açıklamamın dışında başka bir şey söylersem, özellikle kendimle alakalı bir şey söylersem kendimi tekzip etmiş olurum. Milleti geliştiren her kim varsa onları takdirle karşılamak lazım. Benim tek derdim Türkiye'nin demokratikleşmesi, çünkü demokratikleştikçe zenginleşeceğine ve dünyada rekabet edeceğine inanıyorum. Ayrıca, bu coğrafyanında kendi maddi ve manevi zenginliğini dünyaya tattıracağına inananlardanım'' dedi.

Yıllar önce rahmetli Özal'a karşı politika geliştirdiklerini anlatan Soylu, “En sonunda, Demokrat Parti ile rahmetli Özal'ın kurduğu Anavatan Partisi birleşmiş oldu. Rahmetli Özal öldükten sonra da Özal'ın Türkiye'de neler yaptığını çok daha iyi gördük. Sanki, bu dünyadan öteki dünyaya sürekli bizi affet diye mesaj gönderiyoruz. Türkiye, çevresinde yaşanan sorunları, iktidarı ve muhalefeti ile aşacak güçtedir. Biz, daha güçlü, daha sivil ve demokratik bir Türkiye nasıl olabilir onu düşünüyoruz'' dedi.

Bu haber toplam 536 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.