Bodrum ve Budva Otizmli Çocuklar için El Ele

Bodrum ve Budva Otizmli Çocuklar için El Ele
Uzun zamandır kardeş şehir olan Bodrum ve Budva, otizmli çocuklar için bir araya geldi. Bodrum Azka Otel Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kaya ve Budva Bilim Akademisi Başkanı Aleksander Franeta öncülüğünde dört kişilik bir heyet Bodrum'da Özel Çocuklar Kültür Sanat Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti.

Heyette Olivera Jovicevic (Gazeteci medya grubu sahibi), Nina Strugar (Otistik ve mental problemli çocuklar okulu yönetim kurulu başkanı) ve Olga Rovcanin (Otistik ve mental problemli çocuklar okul müdürü) yer aldı. Heyet, merkez yetkililerinden çocukların genel durumları ve eğitimleri hakkında bilgi aldı.

Sınıfları dolaşarak çocuklarla birebir ilgilenen heyete, çocuklar kendi yaptıkları resimleri hediye etti. Bu duygusal anlar, iki şehrin otizmli çocuklar için el ele verdiğini gösterdi.

Montenegro'dan gelen heyet, Bodrum'daki özel çocuklar hakkında bilgi alırken, kendi ülkelerinde yaptıkları çalışmalar ve çocukların eğitimleri hakkında da bilgi verdi. Üç gün Bodrum Azka Otel'de misafir edilen heyete Bodrum'un güzellikleri de tanıtıldı.

Bu ziyaret, Bodrum ve Budva arasındaki dostluğun ve iş birliğinin otizmli çocuklar için de gelişmeye devam edeceğini gösteriyor. Her iki şehrin de bu özel çocuklara daha iyi bir yaşam sunmak için birlikte çalışmaya devam edeceği inanılıyor.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 28 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.