Borcunu ödemeyenlere kötü haber… Faiz oranı güncellendi

Borcunu ödemeyenlere kötü haber… Faiz oranı güncellendi
Borçlara gelen faiz oranı güncellendi. Resmi Gazete'de bugün itibariyle yeni bir karar paylaşıldı. Borcu olup da ödemeyenlere, Vergi Uzmanı Ozan Bingöl'den kötü haberi verdi. İşte tüm detaylar...

Borçlara uygulanan gecikme zammı yükseldi. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl'den, borcu olan vatandaşlara uyarı geldi.

Vergi uzmanı Ozan Bingöl, sosyal medya üzerinden borcu olanlara kötü haberi paylaştı. Bingöl, “Borcunu vadesinde ödeyemeyen vatandaşa devletin uyguladığı gecikme zammı aylık %2,5 yıllık %30 idi. Bugünkü resmi gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile bu oran aylık %3,5’e, yıllık %42’ye yükseltildi. Ancak vatandaşın devletten olan alacağına uygulanan yıllık faiz hala %9! Şimdi biz hangi faize karşıyız?” ifadelerini kullandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararın ardından, Cumhurbaşkanı kararıyla bu oran aylık yüzde 3.5, yıllık ise yüzde 42 seviyelerine yükseltildi.

VATANDAŞIN İSYANI DİKKAT ÇEKTİ

Ozan Bingöl tarafından paylaşılan açıklamanın altına bir sosyal medya kullanıcısının yaptığı yorum dikkat çekti. Sosyal medya kullanıcısı, "5 yıldır iş mahkemesindeki davam sürüyor. Kıdem tazminatı dışındaki diğer alacaklarıma %9 yasal faiz işliyor. Sadece devlet değil işveren de işçi alacaklarında %9 faiz ödüyor. Bu mu hak, bu mu adalet!" sözlerini paylaştı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında paylaşılan karara göre; "6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51'inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan gecikme zammı oranının, her ay için ayrı ayrı uygulanmak üzere %3,5 olarak belirlenmesine, 6183 sayılı Kanunun mezkür maddesi gereğince karar verilmişti." ifadeleri yer aldı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 163 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.