Budama kursuna yoğun ilgi

Budama kursuna yoğun ilgi
Seydikemer ilçesinin Arsa Mahallesinde İlçe Müdür lüğü teknik personellerin ce açılan Margaz ve mey velerde budama kursuna çiftçiler yoğun ilgi göster di.Seydikemer’in Arsa Mahallesinde İlçe Müdürlüğü teknik personellerince...

Seydikemer ilçesinin Arsa Mahallesinde İlçe Müdür lüğü teknik personellerin ce açılan Margaz ve mey velerde budama kursuna çiftçiler yoğun ilgi göster di.Seydikemer’in Arsa Mahallesinde İlçe Müdürlüğü teknik personellerince açılan yerel üzüm çeşidi Margaz ve meyvelerde budama kursuna çiftçiler büyük ilgi gösterdi. Çiftçilerin yoğun ilgisi ve katılımıyla Arsa Mahallesindeki “Meyve Ağaçlarında Budama” konusunda eğitim çalışmaları başarıyla tamamlandı.

Yöreye has çeşit olan “MARGAZ” üzümünün bir alt türü olan geçci sofralık çeşit olması ve piyasada ürünün bittiği dönemde hasada gelmesi nedeniyle bölge çiftçileri için ekonomik açıdan büyük önem taşıyor. Bu nedenle eğitime katılan 80 çiftçiye, önce budama teknikleri, kültürel ve kimyasal mücadele konusunda teorik bilgi verilmiş, daha sonrada sahada budama yapılmıştır. Mahalledeki önemli diğer geçim kaynaklarından olan elma ve zeytinlerde de farklı yaşlardaki çeşitlerde yaşa göre budama usulleri hem teorik hem de sahada uygulamalı verilmiştir.

Bu haber toplam 806 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.