Buharlı ayakkabı temizliği ilgi görüyor

Buharlı ayakkabı temizliği ilgi görüyor
Muğla’nın Menteşe ilçesine buharlı ayakkabı temizliğini kazandıran Cihangir Tekinoğlu, ayakkabı sağlığının temizlikten geçtiğini belirtti. Sürekli...

Muğla’nın Menteşe ilçesine buharlı ayakkabı temizliğini kazandıran Cihangir Tekinoğlu, ayakkabı sağlığının temizlikten geçtiğini belirtti. Sürekli olarak giyilen sağlıklı ve güvenli bir ayakkabının hijyenine dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapan Tekinoğlu, ayak sağlığı için kaliteli ayakkabı giyilmesi ve temizliğe özen gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Teslime Yıldırım

Muğla’nın Menteşe içesi Muslihittin Mahallesi Üçler Sokak’taki işyerinde buharlı ayakkabı temizliği ve tamiri yapan Cihangir Tekinoğlu, her çeşit ayakkabıyı buharlı temizlik yöntemiyle temizlediğini ve ayakkabılarda oluşan kırılma izlerini de yok ettiğini söyledi.

Müşteriler için özel koltuk yaptıran Tekinoğlu, bir taraftan ayakkabısının bakımı yapılan müşterilerinin gazete okurken, çay içebilecekleri konforu da oluşturdu.

Ayakkabı sağlığının temizlikten geçtiğini belirten ve sürekli olarak giyilen sağlıklı ve güvenli bir ayakkabının hijyenine dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapan Tekinoğlu, ayak sağlığı için kaliteli ayakkabı giyilmesi ve temizliğe özen gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Tekinoğlu, ayak ve ayakkabı sağlığı için yapılması gerekenleri şu şekilde paylaştı:

“Genel olarak hava alabilen ayakkabılar tercih edilmeli kaliteli ve ayak şekline uyum sağlayan ayakkabılar giyilmelidir. Sürekli olarak ayaklarımızla temasta bulunan ayakkabımızın da temizliğine özen göstermeliyiz. Ayakkabı içerisinde bakteri ve mantar oluşumuna izin vermemeliyiz. Henüz Muğla’da olmayan buharlı temizliği yapmaya karar verdim birçok müşterime ayakkabı konusunda faydalı olacağımı düşünüyorum. Çamaşır makinasında yüksek devirde temizlenen ayakkabılar hem bozuluyor hem de ayakkabıda açılmalara sebebiyet veriyor. Tavsiye etmiyorum. Yüksek basınç ile tüm gözeneklerin temizliğini gerçekleştiriyorum. Çoğu kişi günümüzde yaşanan ekonomik sıkıntıları da düşünerek pahalı ayakkabı almaktansa 3-4 çift ucuz ayakkabı alıp günü geçirmek derdinde. Oysaki bu yolla ayağınıza vermiş olduğunuz zararı hiç kimse hesaplamıyor. Buharlı ayakkabı yıkama ve ayakkabı bakım merkezi tam bu durumda devreye giriyor. Kaliteli ya da pahalıya aldığınız ayakkabıları özenle ve uygun fiyatla temizleyerek, hem bütçenizi hem de ayak sağlığınızı koruyor. İçeriğinde vücuda zarar veren ve İzmir Ayakkabıcılar Odası’nın Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümüne yaptırdığı araştırmada Uzak Doğu menşeili ayakkabılarda kanserojen maddeler taşıdığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Özellikle bu kimyasalların çoğu akciğer, karaciğer ve böbrek gibi hayati organlarda tümör oluşumu ve kanser türlerine yol açmaktadır. Kanserojen madde taşıyan maddelerin vücudunuza zarar vermesine müsaade etmeyin.”

Bu haber toplam 2014 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.