Carettalarla Kulaç Attılar

Carettalarla Kulaç Attılar
Hasan Telli - Ortaca’da, "Carettalarla Yüzüyoruz" teması ile 3. düzenlenen Dalyan Açık Su Yüzme Yarışları yapıldı.Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Yüzme Federasyonu, Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla...

Hasan Telli - Ortaca’da, "Carettalarla Yüzüyoruz" teması ile 3. düzenlenen Dalyan Açık Su Yüzme Yarışları yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Yüzme Federasyonu, Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Ortaca Belediyesi ve Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi (DALKO) tarafından desteklenen Dalyan İztuzu Turizm ve Tanıtım Derneğince organize edilen yarışlara farklı yaş kategorilerinde 14 farklı ülkeden 528 yüzücü katıldı.

Yarışlarda, yaşları 14 ile 89 arasında değişen erkek ve kadın sporcular 3 bin 500 metrelik parkurda birinci olabilmek için kulaç attı.

Spor müsabakaları ve sosyal etkinlikler ile Dalyan'ın tanıtımına katkı sağlamak için çalıştıklarını aktaran Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik; “Buradaki amaç Dalyan'ımızı tanıtmak ve daha fazla misafir gelmesini sağlamak. Her geçen yıl ivme kazanan bir yarış oluyor. Federasyon yetkililerin söylediğine göre gelecek yıl A kategorisine yükselme imkanımız var. A kategorisine yükselmemizin önünü açan nedenlerden birisi de 3 yıldır yaptığımız kaliteli organizasyon, yarışlar 3 yıldır yükselen bir trende sahip.” diye konuştu.

Dalyan İztuzu Turizm Tanıtım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sezgin Yiğit, organizasyonun amacına ulaştığını vurgulayarak, her yıl daha da kaliteli hale geldiğini kaydetti.

Yarışmanın uluslararası boyut kazanacağına işaret eden Yiğit, "Bu yıl bu sınavı geçmemiz halinde seneye burada Uluslararası Açık Su Yüzme Yarışması olacak. Federasyondan birçok yetkili burada gözlem yapıyor. Yarışma bitiminde herkes nasıl profesyonelce yapıldığını görecek." dedi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclis Başkanı Koray Özcan da etkinliği, turizmin 12 aya yayılması çalışmalarının parçası olarak gördüklerini belirterek, yarışmaya katılımın her yıl arttığını ifade etti.

Mastırlar kategorisinde birinci olan eski Milli yüzücü Tolga Öcal ise şunları kaydetti; “Çok güzel bir organizasyon, buraya 2'nci kez katılıyorum. Geçen senede masterlar kategorisinde birinci olmuştum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Burada bulunmak çok keyifli, muazzam bir ortam, cennet vatanımızın güzel bir yeri” dedi.

Yarışlarda dereceye girenlere kupa, madalya ve ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Bu haber toplam 817 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.