Cemaatin Dershanesi Mühürlendi

Cemaatin Dershanesi Mühürlendi
Muğla’da bir özel dershane ve kız öğrenci yurdu yargı kararlarına istinaden mühürlendi. Menteşe ilçesinde yargı kararları öncesi Özel FEM Dershanesi...

Muğla’da bir özel dershane ve kız öğrenci yurdu yargı kararlarına istinaden mühürlendi. Menteşe ilçesinde yargı kararları öncesi Özel FEM Dershanesi adıyla faaliyet gösteren ve cemaate yakınlığı ile bilinen dershane Aydın Bölge İdare Mahkemesi’nin kararı ile mühürlendi.

Edinilen bilgiye göre, daha önce Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü, Şube Müdürü ve Şef tarafından yargı kararları doğrultusunda kapatma işlemi yapılan Özel FEM Dershanesi, Muğla İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı vermesi sonrası bu karar Aydın Bölge İdare Mahkemesi’ne taşındı. Aydın Bölge İdare Mahkemesi’nin Muğla İdare Mahkemesi’nin kararını bozması sebebiyle, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dershane bugün yargı kararlarına muhalefet ve öğrenci kabul ettiği gerekçesi ile mühürlendi. Ayrıca cemaate yakınlığı ile bilinen ve geçen hafta İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma sonucu altı ay süre ile kapatma cezası alan Menteşe İlçesi Akyol mevkiindeki Meral Boydak Kız öğrenci yurdu da yine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kapatıldı.

Mustafa İnci

Bu haber toplam 2406 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.