Cengiz İnşaat'ın Cennetkoy’da otel projesinde kapasite artışı için ÇED süreci başlatıldı

Cengiz İnşaat'ın Cennetkoy’da otel projesinde kapasite artışı için ÇED süreci başlatıldı
Muğla’nın Bodrum ilçesi Göl Mahalesi Gökburun Mevkinde Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan Turizm Konaklama Tesisi projesinde kapasite artışı için ÇED süreci başladı.

Bodrum’un Gölköy Mahallesi’ndeki Cennet Koy’da koruma altında olan 678 bin metrekarelik hazineye ait arazinin Mehmet Cengiz tarafından alınarak turistik tesis, villa, rezidans ve marina inşaatına başlanacağının ortaya çıkması birçok kesim tarafından tepki toplamıştı.

Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan Turizm Konaklama Tesisi projesi için Bakanlık tarafından 7 Aralık 2022’de ÇED gerekli değildir kararı verilmişti.

Bakanlık tarafından verilen ÇED gerekli değildir kararının ardından Bodrum Belediyesi’nce 306 ada 1 parsele ruhsat verilmesi kamuoyunda tepkilere neden oldu ve Ocak ayı Meclis Toplantısında yeniden inceleme süreci başlatıldı. Bodrum Belediyesi’nce Cengiz İnşaat’a verilen ruhsat Danıştay kararları gerekçe gösterilerek iptal edilmişti. Cengiz Holding, ruhsat iptalini Muğla 1. Bölge İdare Mahkemesi'ne taşımıştı.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VERİLDİ

Cengiz Holding A.Ş.'nin, ruhsatın iptal edilmesine yönelik yaptığı itiraz Muğla 1. İdare Mahkemesi tarafından kabul edilerek yürütmeyi durdurma kararı verildi.

KAPASİTE ARTIŞI İÇİN ÇED SÜRECİ BAŞLATILDI

19 Eylül’de Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan Turizm Konaklama Tesisi projesinde kapasite artışı için yeniden ÇED süreci başlatıldı.

Kapasite artışı projesi ile 306 ada 1 parselin bitişinde yer alan, yine aynı yatırımcıya ait 305 ada 1 parsel içerisinde, parselin 77 bin 391,84 metrekare bölümünde otel ile 151 bin 923,06 metrekare bölümünde apart otel planlanıyor.

305 ada 1 parselde apart otel biriminde 264 kişinin konaklayabileceği 84 adet süit ve apart odası, otel biriminde ise 176 kişinin konaklayabileceği 44 adet süit odası olmak üzere 305 ada 1 parsel toplam kapasitesi 128 oda ile 440 kişi olacak.

Çed dosyasında yer alan bilgilere göre; 306 ada 1 parsel için ruhsat alındığı geçici inşaat kampı kurulumu ve turizm tesisi inşaat faaliyeti başladığı, Turizm sezonu nedeniyle ara verilen inşaat faaliyetlerine sezon bitiminde devam edileceği kaydedildi.

Çevre, Şehirçilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı internet sitesinde 19 Eylül 2023 tarihinde yayınlanan duyuru ile “MUĞLA ili BODRUM, ilçesi Göl Mahallesi, 305 ada 1 parsel ve 306 ada 1 parsel mevkiindeki CENGİZ İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. tarafından yapılması planlanan Turizm Konaklama Tesisi Kapasite Artışı projesi ile ilgili olarak MUĞLA Valiliğimize sunulan P.T.D. Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 16. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır.” şeklinde açıklama yapıldı.

(GÜZİDE KASIM)

Bu haber toplam 976 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.