CHP Muğla Milletvekili Ömer Suha Aldan: KRİZİN SEBEBİ HÜKÜMET

CHP Muğla Milletvekili Ömer Suha Aldan: KRİZİN SEBEBİ HÜKÜMET
CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, turizm sektörünün kan ağladığını söyledi. AK Parti hükümetinin küçük otel ve pansiyonlara en küçük bir...

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, turizm sektörünün kan ağladığını söyledi. AK Parti hükümetinin küçük otel ve pansiyonlara en küçük bir katkıyı sağlamadığını kaydeden Aldan, “Bu bilinçli bir girişimdir. Bunlar Muğlalı turizmcinin elindeki otelleri, restoranları almak istiyorlar. Belli gruplara peşkeş çekecekler.” dedi.

CHP İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklamada Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, turizm sektörünün yaşanılan sıkıntıları dile getirdi. Ömer Süha Aldan, Muğla’nın can alıcı sorunlarından bir tanesinin turizm sektörü olduğuna dikkat çekerek, bölgede gerekli incelemeler yaptıklarını söyledi. Fethiye Çalış Plajı’ndan hafta sonu 5 kişinin olduğunu belirten Aldan, “Bu zamanda Çalış Plajı’nın insan kaynaması lazım. Bunun amacı nedir? Turizmde çök kötü politikalar izlendi. Burada dış politikanın yansımasını, iç politikadaki aymazlıklarının sonuçlarını görüyoruz. Hükümette bir çözüm önerisi var mı? A türü firmalara bir takım kredi indirimleri, bir takım uçak nakillerinde charter seferlerinde artı promosyonlar. Burada sıradan pansiyon, küçük otel sahiplerine en küçük yararı yok.” dedi.

Ömer Süha Aldan, turizm tesislerinin el değiştirmesi için hükümetin yaptıklarının bilinçli bir politika olduğunu kaydederek, “Bu bilinçli bir girişimdir. Bunlar Muğlalı turizmcinin elindeki otelleri, restoranları almak istiyorlar. Belli gruplara peşkeş çekecekler. İlerleyen zamanda bölgemizdeki pek çok otel, Rusların eline geçecek. Bunu hiç unutmayın, yazın bir kenara. Bu turizmde 1 milyon insan ekmek yiyor. Yurdun dört bir yanından gençler ekmek için buraya geliyor. Bu turizm sektörüne katkıda bulunuyorlar. Bu insanların yarısından fazlası işinden olacak. Bunların yaşayacağı tramvayı düşünsenize. Sektörü işleten kişiler, bunları işten çıkartsa ne olacak? Bunların kıdem tazminatları sıkıntı olacak. Her iki taraf için büyük bir sıkıntı olacak. Bu sıkıntılardan kurtulmak için sektör işleten kişi elindeki mal varlığını satacak. Başka yolu yok. Kime satacak? Bunları iktidarın zenginleştirdiği sermaye grubu alacak. Üçüncü Boğaz Köprüsünü, üçüncü Havalimanını yapanlar alacak. Bunu da ceplerinden para çıkmadan, kendi emirlerine tahsis edilmiş devlet bankalarından tahsis edilen kredilerle alacaklar. Çayın taşıyla çayın kuşunu vuracaklar. Yöntem sistem bu. Azıcık empati yapabilseler buna göz kulak olurlar. ” diye konuştu.

Turizm sektörünün ciddi anlamda kan ağladığına vurgu yapan Milletvekili Aldan, “O insanlara yardım etmek lazım. Gerekirse vergi ve prim ertelemesi gibi şeyler yapılabilir. Bunun çok fazla yolu yöntemi var. Ucuz krediyi sen her tarafa sağlıyorsun, bu insanlara da sağlamak zorundasın. Üçüncü Boğaz Köprüsüyle, üçüncü Havalimanıyla övünmesini biliyorsun hem de seneler boyunca. Bu konuda da gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2549 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.