Cumhuriyet Başsavcılığı: “Paylaşımlar asılsızdır”

Cumhuriyet Başsavcılığı: “Paylaşımlar asılsızdır”
Muğla E Tipi Kapalı Cezaevinde fiziki koşulların olumsuzluğuna yönelik sosyal medyada oluşturulan hesap ve paylaşımlar üzerine Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı...

Muğla E Tipi Kapalı Cezaevinde fiziki koşulların olumsuzluğuna yönelik sosyal medyada oluşturulan hesap ve paylaşımlar üzerine Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı bir açıklamada bulunuldu.  Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı imzasıyla, paylaşımların asılsız olduğunun vurgulandığı açıklamada, paylaşımların bir terör örgütünün kamuoyunu manipüle etme çabasının ürünü olduğu vurgulandı.

Sosyal medyada, ‘Muğla Cezaevinde Neler Oluyor’ başlığıyla, Muğla E Tipi Cezaevi’nde, “Koğuşların normal kapasitenin üzerinde olduğu, Ocak ayına girilmesine rağmen cezaevi yönetiminin kaloriferleri yakmadığı ve hasta olan tutuklu mahkûmların, dilekçe yazarak hastaneye sevk edilme taleplerinin geri çevrildiği’ iddiası gündem konusu oldu. Yapılan paylaşımlar sonrası Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı bir açıklama yayınladı.

İddialar üzerine, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı imzasıyla yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Son günlerde sosyal medyada Muğla E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda suların akmadığı ve buna bağlı olarak hükümlü ve tutuklularda bazı hastalıkların yayıldığı yönünde asılsız haberler yaygın şekilde paylaşılmakta ve bu konuda gündem oluşturulmaya çalışılmaktadır. Söz konusu paylaşımlar asılsızdır ve bir terör örgütünün kamuoyunu manipüle etme çabasının ürünü olduğu değerlendirilmektedir. Halihazırda Muğla E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki hükümlü ve tutuklularda herhangi bir salgın hastalık veya yaygın bir sağlık sorunu bulunmamaktadır. Kurumun su dağıtım sistemi çalışır vaziyettedir. Tüm hükümlü ve tutuklulara su verilmektedir. Kurum mevcudunun kapasitesinin çok üzerine çıkması ve zaman içinde eskiyen sıcak su dağıtım şebekeleri nedeniyle yaşanan sorunları ortadan kaldırmak için Ceza İnfaz Kurumu’nun sıcak su dağıtım şebekeleri yakın zamanda başlayan tadilat çalışmaları ile yenilenmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bu haber toplam 1132 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.