CUMHURİYETİN 100. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNDE ÇELENK SUNUMU YAPILDI

CUMHURİYETİN 100. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNDE ÇELENK SUNUMU YAPILDI
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Menteşe ilçesinde Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümü kutlama programı kapsamında Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni yapıldı.

img-2024-001.jpg

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıldönümü kutlamaları kapsamında Menteşe’de Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni yapıldı.

img-2029-001.jpg

Törene; Muğla Valisi İdris Akbıyık, CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, AK Parti MKYK üyesi Yelda Erol Gökcan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, MSKÜ Rektörü Turhan Kaçar, İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Baro Başkanı Levent Akgün, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, gazi ve şehit aileleri, STK temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

img-2038.jpg

Muğla Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı makam çelenginin Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra günün anısına Muğla Valisi İdris Akbıyık anıt özel defterini imzaladı.

img-2061-001.jpg

Vali Akbıyık, “Aziz Atam bugün ‘en büyük eserimdir’ diyerek bizlere emanet ettiğiniz Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıl dönümüne erişmenin gururu ile manevi huzurunuzdayız. 100 Yıl önce zatıalinizin önderliğinde her bir ferdiyle kenetlenerek tarihin şahitlik ettiği en büyük kahramanlık destanlarından birini yazan milletimiz, bağımsız ve hür yaşama iradesini ve Anadolu’nun Türk vatanı olduğunu tüm dünyaya ilan etmiş bu zaferini Cumhuriyet ile de taçlandırmıştır. Vatan millet sevgisiyle dolu yüreklerimizle sizlerden aldığımız güç ve ilhamla Cumhuriyet değerlerimiz etrafında her geçen gün daha güçlü bir şekilde kenetleniyor daha üretken daha müreffeh bir toplum olma yolunda hızla ilerliyoruz. Cumhuriyet ile yönünü belirleyen ve çağdaş uygarlık seviyesinin aşma doğrultusunda büyük gayret gösteren milletimiz Türkiye Yüzyılı vizyonuyla yoluna kararlılıkla devam ediyor” dedi.

(GÜZİDE KASIM)

Bu haber toplam 570 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.