Dalaman’da Kadir Gecesi’nde Birlik Sofrası Kuruldu
15
İftar yemeğine katılanlar arasında; Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş, CHP Muğla İl Başkanı Nail Kızıl, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tayfun Yılmaz, daire başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve mahalle muhtarlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş yer aldı.
25
Program öncesinde Dalaman Müftülüğü din görevlilerince mevlit, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler okundu. Birlik ve beraberliğin ön plana çıktığı programda vatandaşlar hep birlikte iftar yaparak Kadir Gecesi’nin manevi atmosferini yaşadı.
35
“Ramazanın Bereketi Paylaştıkça Artar”
Programda konuşan Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş, Ramazan ayı boyunca 13 kırsal mahallede iftar sofraları kurduklarını söyleyerek, “Ramazan’ın bereketi paylaştıkça artar. Dalaman’da sadece aynı şehirde yaşayan insanlar değil, aynı sofrayı paylaşan büyük bir aileyiz. Bu birlik ve dayanışma oldukça ilçemizin geleceği daha güçlü olacaktır” dedi.
45
“Biz Bu Topraklarda Barış ve Huzur İçinde Yaşıyoruz”
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ise konuşmasında Kadir Gecesi’nin önemine dikkat çekerek, “Mübarek Kadir Gecesi’nde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin. Ülkemiz zor bir coğrafyada yer alıyor ancak bizler bu topraklarda barış ve huzur içinde yaşıyoruz. Bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz” sözlerine yer verdi.
55
Program, konuşmaların ardından yapılan yemek duası ile sona erdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.