"DAMLA GÖNÜLLÜLÜK HAREKETİ PROJESi" MUĞLA'DA BAŞLADI

"DAMLA GÖNÜLLÜLÜK HAREKETİ PROJESi" MUĞLA'DA BAŞLADI
Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Damla Gönüllülük Hareketi Projesi" kapsamında 40 kız gönüllü ve 4 koordinatör Muğla'ya geldi.

7-16 Temmuz 2023 tarihleri arasında Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleşecek olan projenin amacı, Muğla'nın insanları ile gönül bağı oluşturarak, yüzlerinde tebessüm olmayı, tarihi ve kültürel güzelliklerini keşfederek, Muğla'nın kültürel değerlerini ve güzelliklerini anlamlı bir şekilde aktarıp, sosyal sorumluluk ve gönüllülük faaliyetleri gerçekleştirmektir.

Türkiye'nin dört bir yanından Muğla'ya gelen gençler Menteşe Milli Piyango Kız Öğrenci Yurdunda konaklayacak ve on gün boyunca yoğun bir program eşliğinde Yeryüzü cenneti Muğla'mızın kültürel ve tarihi değerlerini tanıyacaklar, sosyal sorumluluk etkinlikleri ile gerek çevresel farkındalık, gerek şehit, gazilerimiz ve engelli bireylerimiz ile vakit geçirme imkanı bulacaklar.

Damla Gönüllülük Hareketi Projesi kapsamında, Muğla'ya gelen katılımcılar, 7 Temmuz Cuma günü tanışma etkinliklerinin ardından, Ula Akyaka'da azmak nehrinde tekne turu yaparak orman kampında bir yürüyüş gerçekleştirdiler.

whatsapp-image-2023-07-08-at-18-53-29.jpeg

Gençler bugün Turgutreis Öğrenci Yurdunda kalan depremzede çocuklara yönelik yapılan etkinliklere katıldılar ve Menteşe Şehir Merkezinde Eski Muğla Evleri, Kurşunlu Camii gibi Kültürel yerleri gezerek esnaf ziyaretinde bulundular.

10 GÜN BOYUNCA MUĞLA'DA SOSYAL SORUMLULUK ETKİNLİKLERİ YAPILACAK

Kızıldağ Mesire alanında depremzede çocuklar ile etkinlikler yapılarak, çevre temizliği ile üçüncü güne başlayacak olan katılımcılar, Şehit aileleri ziyaretlerinde bulunacak ve ardından Yerkesik Mahallesinde bulunan Lavanta Bahçesine bir gezi düzenleyecekler.

Valilik ziyareti, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanındaki fidanların sulanması ve bakımının ardından Belen Kahvesi gezisi ile dördüncü günü geride bırakacak olan katılımcılar, 11 Temmuz Salı günü Ula Göletinde doğa ile iç içe kahvaltı, doğa yürüyüşü yapıp kuş yemliği etkinliği düzenleyerek yapılan kuş yemliklerinin asımını gerçekleştirecekler, ardından Şehit ve Gazi aileleri derneği ziyaretinde bulunarak, farkındalık oluşturmak için Uluslararası Gençlik Merkezinde engelli bireyler ile etkinlik düzenleyecekler.

whatsapp-image-2023-07-08-at-18-53-31.jpeg

Çarşamba gününe Köyceğiz Pınarköy'de köy çocukları ile camide etkinlikler düzenleyerek başlayacak olan katılımcılar, Yuvarlakçay gezisi, Caretta caretta hastanesini ziyaret edip iztuzu plajinda sahil temizliği ve uçurtma şenliği düzenleyecekler. Yedinci güne Milas İkizköyçomakdağ'da yöre halkı ve çocuklar ile etkinlik düzenleyecek olan katılımcılar, Kaymakamlık, Rehabilitasyon merkezi, gaziler derneği ziyareti ile günü tamamlayacaklar.

Sekizinci günü Fethiye Nursel Özdemir Engelli Okulunda çocuklarla etkinlikler düzenleyecek, Seydikemer Saklıkent ve Yaka Park gezisi ile geçirecek olan katılımcılar, 15 Temmuz Cumartesi günü Marmaris sahil temizliği ve 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma Programına katılacak ve 16 Temmuz Pazar günü memleketlerine hareket edecekler.

HABER: GÜZİDE KASIM

Bu haber toplam 1109 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.