Datça Badem çiçeği festivali başladı

Datça Badem çiçeği festivali başladı
Muğla’nın Datça ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen badem çiçeği festivali başladı. 3 gün sürecek olan festivale yaklaşık 20 bin kişinin katılması bekleniyor.  Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş “Datça’nın...

Muğla’nın Datça ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen badem çiçeği festivali başladı. 3 gün sürecek olan festivale yaklaşık 20 bin kişinin katılması bekleniyor.  Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş “Datça’nın Badem Çiçeği Festivali tabi ki bademle özdeşleşen Datça için önemli bir isim ama sadece bademle ilgili değil bugün stantlarımız da yöresel ürünlerimizin de tanıtıldığı ve köylülerimizin Datça’da yaşayanlarımızın ürettiği ürünlerde gelen ziyaretçilerimizin beğenisine sunulmuş durumda” dedi.

Muğla’nın Datça ilçesinde  bu yıl ilk kez düzenlenen ve 3 gün sürecek Badem Çiçeği Festivali başladı. Açılış törenine Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumhur Çoban, Datça Kaymakamı Vehbi Bakır, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş ile vatandaşlar katıldı.  Festivalin ilk gününde, Cumhuriyet Meydanında kurulan panayır alanlarında, badem ürünleri satışından yöresel yemeklere, doğal üretim workshoplarından Datça'da üretilen el işi takı ve hediyelik ürünlere, yöreye has dans gösterilerinden müzik dinletilerine pek çok etkinlik gerçekleştirildi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş “Birincisini gerçekleştirdiğimiz Datça Badem Çiçeği Festivalimizin bugün ilk günü ve ciddi bir ilgi vatandaşlarımızın yoğun bir katılımı söz konusu. 3 gün sürecek olan badem çiçeği festivaline 20 bin kişinin katılmasını bekliyoruz.  Gerek bölgemizden gerek Türkiye’nin çeşitli illerinden vatandaşlarımızın Datça’ya gelip bizlerle oluyor.  Datça’nın Badem Çiçeği Festivali tabi ki bademle özdeşleşen Datça için önemli bir isim ama sadece bademle ilgili değil bugün stantlarımız da yöresel ürünlerimizin de tanıtıldığı ve köylülerimizin Datça’da yaşayanlarımızın ürettiği ürünlerde gelen ziyaretçilerimizin beğenisine sunulmuş durumda. Gerçekten Datça ürünleriyle, doğasıyla Türkiye’de ayrı bir bölge ayrı bir güzellik. Muğla Dünyanın en güzel ili. Datça’da Muğla’nın en güzel ilçelerinden birisi. Dolayısıyla ben katılımınız için, etkinliğe destekleriniz için herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 1360 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.