Datça Belediyesi’nden “yavru kedi” uyarısı: “Annenin geri dönmesini bekleyin”

Datça Belediyesi’nden “yavru kedi” uyarısı: “Annenin geri dönmesini bekleyin”
 MUHABİR
Datça Belediyesi’nce yapılan bilgilendirmede, ilçede görülen yavru kedilere müdahale edilmemesi, annesiz görülen yavrulara dokunmadan önce annenin geri dönmesini beklenmesi gerektiği kaydedildi.

Datça Belediyesi’nce yapılan bilgilendirme şu şekilde:

“Son zamanlarda ilçemizde annesiz görülen yavru kedilere karşı bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Birçok insan, annesiz gördüğü yavrulara müdahale etmeye çalışıyor ancak bu doğru bir davranış değildir. Anne kediler, genellikle yavrularını geçici olarak bırakıp yiyecek aramak veya güvenli bir yer bulmak için uzaklaşabilirler. Bu nedenle, annesiz gördüğünüz yavrulara dokunmadan önce annenin geri dönmesini beklemek önemlidir.

Bazı vatandaşlarımızın yavruları anneden bilerek kopardığını ve koliye koyup uzak adreslere bıraktığını üzülerek duyuyoruz. Bu durum, hem yavru kediler hem de anne kediler için büyük bir travmadır. Kedilerin popülasyonunun artışını onları yaşadığınız bölgenin dışına bırakarak değil kısırlaştırarak durdurabileceğinizi hatırlatmak isteriz. Datça Belediyesi olarak sadece 2023 yılında 1800 kedinin kısırlaştırılmasını gerçekleştirerek 10 bin yeni kedinin ilçemiz sokaklarında var olmasını engelledik.

Unutmayın yavru kediler 3 aylık olana kadar anneleriyle birlikte kalmalıdır. 6-8 ayın sonunda ise belediyemizin ücretsiz kısırlaştırma hizmetiyle hem istenmeyen gebelikleri önleyebilir hem de sokak hayvanlarının sayısını kontrol altına alınmasına yardımcı olabilirsiniz.

Annesinin olmadığından emin olduğunuz 3 ayı geçmiş yavru kedilere yardım etmek istiyorsanız, onları besleyebilir, su verebilir ve kısırlaştırılmaları için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.”

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.