DATÇA'DA ALEVLER YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

DATÇA'DA ALEVLER YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR
Muğla’nın Datça ilçesi Mesudiye Mahallesi Kocadağ mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Yangının havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam ediyor.

Beritan Yücel

Datça’nın Mesudiye Mahallesi Kocadağ mevkiinde çıkan yangın şiddetli rüzgarın etkisiyle büyüdü. Yangına 15 helikopter, 7 uçak, 40 arazöz, 15 su tankeri, 3 dozer müdahale ediliyor.

6c55b54a-b2eb-49ac-a569-8c411d804502.jpg

Muğla Valiliği’nce yangının birinci saatinde yapılan açıklamada, “Datça Mesudiye Kocadağ mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıkmıştır. Şiddetli rüzgârın da etkisiyle büyüyen orman yangınına 9 helikopter, 5 uçak 20 arazöz 9 su tankeri 3 dozer ile müdahale edilmektedir.  Yangını en kısa sürede kontrol altına almak için tüm imkanlar seferber edilmiştir. Bölgeye çok sayıda hava ve kara ekibi yönlendirilmiştir Yerleşim yerlerini yangından korumak için gerekli tedbirler ekiplerimizce alınmaktadır” denildi.

DÖŞEME MEVKİİNDE EVLER BOŞALTILDI

Mesudiye Mahallesi’nin üst tarafı Döşeme mevkiinde bulunan evler tedbir amaçlı boşaltıldı.

YANGINI SÖNDÜRMEYE GİDEN İTFAİYE ARACI DEVRİLDİ

Orman yangınına müdahale için bölgeye giden Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Grup Amirliği ekiplerinin kullandığı itfaiye aracı devrildi. Kazada yaralının olmadığı öğrenildi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, kazaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Yangın bölgesine intikal ederken kaza yapan itfaiye aracımızda bulunan personelimizin sağlık durumları iyi ve hemen yangınla mücadele için görevlerinin başına döndüler.  Değerli mesai arkadaşlarıma geçmiş olsun diyor, sahada görev yapan tüm kurumların personeline teşekkür ediyorum” dedi.

"VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ"

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki de Muğla'nın Datça ilçesinde çıkan orman yangınına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Paylaşımında, Datça Mesudiye'de saat 12.21'de çıkan orman yangınına ilk müdahalenin 12.35'te yapıldığı bilgisini veren Tiryaki, "7 uçak, 14 helikopter, 75'i arazöz toplam 96 iş makinesi, 400 personelimizle yangını söndürmek için var gücümüzle çalışıyoruz. 'Ormanın Kahramanları' yeşil vatanımızı korumak için mücadele ediyor" ifadelerine yer verdi.

BAKAN KİRİŞÇİ MUĞLA’YA GELECEK

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Muğla'nın Datça ilçesindeki orman yangını yerinde incelemek için Muğla'ya geliyor.  Kirişçi’nin 18.00’da Muğla’da olması bekleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nca yapılan açıklamada, "Bakanımız Vahit Kirişçi Muğla Datça'da meydana gelen orman yangınını yerinde incelemek üzere yangın bölgesine hareket ediyor" denildi.

MARMARİS-DATÇA KARAYOLUNDA ULAŞIM KONTROLLÜ SAĞLANIYOR

Mesudiye Mahallesindeki bazı yerleşimlerde orman ve itfaiye ekipleri tedbir aldı. Marmaris-Datça karayolunda da yangın sebebiyle ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

MSB: “PERSONEL VE YANGIN SÖNDÜRME ARAÇLARI GÖREVLENDİRİLDİ”

Milli Savunma Bakanlığı, Muğla Valiliğinin talebi üzerine Datça’da meydana gelen yangını söndürme çalışmalarına destek için Aksaz Deniz Üs Komutanlığından personelin yanı sıra arazöz, dozer, su tankeri gibi yangın söndürme ve arazi araçlarının görevlendirildiğini açıkladı.  Millî Savunma Bakanlığı’nca yapılan paylaşımda, “Muğla Valiliğinin talebi üzerine Datça’da meydana gelen yangını söndürme çalışmalarına destek için Aksaz Deniz Üs Komutanlığımızdan personelin yanı sıra arazöz, dozer, su tankeri gibi yangın söndürme ve arazi araçları görevlendirilmiştir” denildi.

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 2047 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.