YİKOB’la ilgili dava süreci: Vali Akbıyık, "Kanunlar nezdinde gereğini yapacağız”

YİKOB’la ilgili dava süreci: Vali Akbıyık, "Kanunlar nezdinde gereğini yapacağız”
 HABER MÜDÜRÜ
Muğla Valisi İdris Akbıyık, "Bugün haber yaptığınız yargıya intikal etmiş durumda, Valilik olarak benzer soruşturmalar için soruşturma izni veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından yapılan 2 ayrı ihale ile ilgili olarak, Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, “Resmi Belgede sahtecilik iddiasıyla” dönemin Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB)’tan sorumlu Vali Yardımcısı F.Ö, Dönemin YİKOB Müdürü H.C.T ve Mimar E.F.K hakkında açılan davada 3 Şüpheli hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar 2’şer kez hapis cezası istenmesi ile ilgili şunları söyledi:

“Bugün haber yaptığınız yargıya intikal etmiş durumda, Valilik olarak benzer soruşturmalar için soruşturma izni veriyoruz. Biz devlet olarak yanlış yapılıyorsa, kanunlar nezdinde gereğini yapacağız. YİKOB’un Sayıştay denetimleri rapor olarak bize geliyor. Sayıştay denetimi sonrasında ortaya çıkan eksikleri ilgili kurumlara bildiriyoruz. Kurumlar gereğini yapmak zorunda”

Bu haber toplam 203 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.