DATÇA’DA ELEKTRİK KESİNTİLERİNE FANLI ÇÖZÜM

DATÇA’DA ELEKTRİK KESİNTİLERİNE FANLI ÇÖZÜM
Muğla’nın turizm beldelerinden biri olan Datça’da yaz nüfusunun ikiye katlanması ve sıcak hava nedeniyle tüketimin artması, su ve elektrik kesintisini beraberinde getirdi. Elektrik dağıtım şirketinin trafolar için vantilatörlü önlemi sosyal medyada gündem oldu.

Yazın nüfusu artan Datça'da aşırı sıcaklarda tüketimin artması nedeniyle büyük elektrik kesintileri yaşandı. Elektrik dağıtım şirketinin trafolar için vantilatörlü önlemi sosyal medyada gündem oldu. Birçok vatandaş elektrik kesintisine sosyal medyadan tepki gösterdi.

ADM ELEKTRİK’TEN AÇIKLAMA

ADM Elektrik 16 Temmuz’da yaptığı açıklamada, “Değerli Müşterilerimiz, Bölgemizde, mevsim normallerinin ve uzun yıllar ortalamalarının üzerinde yüksek hava sıcaklığı yaşanmaktadır.

Bu dönemde; özellikle eş zamanlı klima kullanımına bağlı olarak elektrik tüketiminde çok hızlı artışlar oluşmaktadır. Bu tür olağan dışı ve dönemsel yüklenmelerin elektrik sisteminde hat ve ve trafolarda zorlanmalar oluşturmaması bakımından ilave tedbirler alınmıştır.

Bu çerçevede; Hatlarda iyileştirme ve güçlendirmeler yapılmış, Takviye ekip ve ekipman konusunda hazırlıklar yapılmış, Yeterli sayıda mobil trafo ve mobil jeneratörler hazır duruma getirilmiştir.

Enerji sürekliliğinin sağlanabilmesi özellikle yüksek enerji tüketen cihazların verimli bir şekilde çalıştırılmasına özen gösterilmesini rica eder, anlayışınız için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

FATİH PORTAKAL: “FANLI ÇÖZÜMÜ NASIL BULDUNUZ?”

Gazeteci Fatih Portakal sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Datça’da elektrikler gidince fan da devredışı kaldı? Şaka gibi bir ülkeyiz. Fan ne işe yarıyordu diyenler olabilir? Fan, trafoyu soğutmak için konulmuş. Şaka değil, cidden. Datça’da 2/3 gündür su yok elektrik yok doğru dürüst. Bazı insanlar kızıp dönüyor. Ayıp gerçekten.. fanlı çözümü nasıl buldunuz?” ifadelerini kullandı.

Portakal bugün yaptığı paylaşımda, “Sabah fırına gittiğimde hiçbir şey yoktu. Hayat pahalılığından değil elektriksizlikten. Koskoca ilçede bugün 3 gün doğru dürüst elektrik verilemiyor. Dün akşam saat 18.30’da elektrik gitti sabah kaçta geldiğini bilmiyorum. 4 gündür Datçalılar bunu yaşıyor. Her sene yaşıyorlarmış ama bu sene artık maksimum seviyede yaşamaya başlamışlar. Neden trafoların yetmemesi, Aydem’in basiretsizliği. Simidi burada zor buldum. Yerli turist zaten otel sahipleriyle kavga edip gidiyorlar. İnsan serinlemek istiyor serinleyemiyorlar. İlçenin bütününe doğru dürüst elektrik verilemiyor. Rezil bir durum” dedi.

(GÜZİDE KASIM)

Bu haber toplam 796 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.