Datça’da görevi devreden Başkandan skandal sözler: “Faşist bir insana ‘Başkanım’ denmesini içime sindiremem”

 MUHABİR
Datça Belediyesi’nde görevini Aytaç Kurt’a devreden Gürsel Uçar, skandal sözleriyle gündeme oturdu. Görev teslim töreninde konuşan Uçar, “Ben belediyeye almış olduğumuz, belediye de çalışan o Cumhuriyet Halk Partililerin bir MHP’liye, faşist bir insana kim olursa olsun ona 'Başkanım' demesini içime sindiremiyorum.” İfadelerini kullandı.

Türkiye, 31 Mart yerel seçimlerinde mahalli idarelerde görev yapacak yeni belediye başkanlarını seçti. Datça’da ise seçim CHP adayı Aytaç Kurt ile Cumhur İttifakı MHP adayı Feyzullah Gülada arasında geçti.

Seçim sonuçlarına göre CHP adayı Aytaç Kurt, %45,62 oy oranıyla Datça belediye başkanlığı seçimini kazandı. MHP adayı Gülada ise %38.72 oy oranıyla seçimi tamamladı.

Seçim kurulundan mazbatasını alan Aytaç Kurt, Datça Belediyesi’nde düzenlenen törenle görevi devraldı. Devir teslim töreninde başkan Gürsel Uçar skandal sözlere imza attı.

Gürsel Uçar, Datça Belediyesine alınan her personelin CHP üyesi olduğunu belirtti. Uçar’ın MHP adayı Gülada’yı kastederek sarf ettiği “faşist” sözleri ise dikkat çekti.

Gürsel Uçar’ın konuşmasında şu ifadeler yer aldı;

“Kendi partimizin yapma imkânlarını hep birlikte yaşayalım. O güzellikleri hep beraber tadalım. Çünkü arkadaşlar ne olursa olsun, belediyeye her aldığımız kişi Cumhuriyet Halk Partilidir. Ben belediyeye almış olduğumuz, belediye de çalışan o Cumhuriyet Halk Partililerin bir MHP’liye, faşist bir insana kim olursa olsun ona “Başkanım” demesini içime sindiremiyorum. O bakımdan bu güzellikleri tattıra tattıra Datça’da siyaset yapalım. Kendi partililerimizin hiçbir zaman yüzünü, boynunu yere indirmeyelim. Bu mutlulukları ve bu partilileri yaşatmak adına şimdiden başarılar.”

Bu haber toplam 1118 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum