Datça’da Özel Çevre Koruma Bölgesinde RES projesi için başvuru

Datça’da Özel Çevre Koruma Bölgesinde RES projesi için başvuru
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Datça ilçesi Karaköy Mahallesi, Uzundere, Güzne, Uzunkurtderesi, Kızılağaç Mevkileri, Reşadiye Mahallesi, Tekir Mevki ile Kızlan Mahallesi Mevkii’nde “Acar Rüzgar Enerji Santrali Depolamalı Elektrik Üretim Tesisi” nin yatırıma geçirilmesi planlanıyor. Proje Alanı Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi ve Nitelikli Doğal Koruma Alanı içerisinde kalıyor. Proje için ÇED süreci başlatıldı.

Hisarüstü Enerji Yatırımları A.Ş. tarafından; Muğla İli, Datça İlçesi, Karaköy Mahallesi, Uzundere, Güzne, Uzunkurtderesi, Kızılağaç Mevkileri, Reşadiye Mahallesi, Tekir Mevki ile Kızlan Mahallesi Mevkii’nde “Acar Rüzgar Enerji Santrali Depolamalı Elektrik Üretim Tesisi” nin yatırıma geçirilmesi planlanıyor.

Projede toplam 7 adet türbin ve lityum iyon teknolojisi elektrik depolama tesisi kurulacak olup, Rüzgar Enerji Santralinin kurulu gücü 29,7 MWm/29,7 MWe, Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kapasitesi ise 29,7 MWe/29,7 MWh olacak. Proje için ÇED süreci başlatıldı.

hhh.png

ÇED SÜRECİ BAŞLATILDI

ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre; proje alanında türbin kurulumuna ek olarak, 21.955 m2 olarak belirlenmiş alana 29,7 29,7 MWe/MWh toplam depolama gücüne sahip Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulması planlanıyor. Depolama tesisinde lityum iyon batarya teknolojisi kullanılacak. Üretilen ve depolanan elektrik enerji miktarı 118.800.000 kWh/yıl olacak. Elektrik enerjisi 154 kV Datça TM’nin OG Barası üzerinden bağlantı yapılarak ulusal şebekeye aktarılacak.

ORMAN VASIFLI SAHA İÇERİSİNDE KALIYOR

Proje kapsamında kurulacak olan; türbinler, şalt sahası, idari bina ve sosyal tesis, depolama tesisi, bitkisel toprak stok alanı ve açılacak yollar orman vasıflı saha içerisinde kalıyor. Proje Alanı Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi ve Nitelikli Doğal Koruma Alanı içerisinde kalıyor.

Proje kapsamında tesis edilecek türbinler, şalt sahası ve elektrik depolama tesisi alanının Nitelikli Doğal Koruma Alanı içerisinde kaldığı görülüyor.

Bu haber toplam 450 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.