Datça’da yüzme maratonu

Datça’da yüzme maratonu
MUSTAFA İNCİ Muğla’nın Datça ilçesinde bu yıl 11’inci düzenlenen Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu yapıldı. Maratonda 5 bin metre erkeklerde 1 saat...

MUSTAFA İNCİ Muğla’nın Datça ilçesinde bu yıl 11’inci düzenlenen Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu yapıldı. Maratonda 5 bin metre erkeklerde 1 saat 9 dakika 39 saniye dereceyle Emre Erdoğan birinci, Kadınlarda İmren Uyar 1 saat 28 dakika 10 saniyelik derecesiyle yarışı önde bitirdi. Yarışlara katılan engelli yüzücü Hamit Demir, parkuru tamamlamasının ardından diğer yüzücüler tarafından alkışlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Datça Belediyesi tarafından Türkiye’nin ilk ve tek Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu yapıldı. Maratona ülke genelinden 450 yüzücü katıldı. Maratonun bu yıl ki teması "Datça Badem Çiçeği" olarak belirlenen maraton,Kumluk Plajı'ndan başladı. Maratonda yüzücüler, plaj ile Fener Adası arasındaki 5 kilometrelik uzun ve plaj ile Club Datça Tatil Köyü iskelesi arasındaki 1,5 kilometrelik kısa parkurlarda mücadele etti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün “bu yıl 11'incisi düzenlenen maraton Türkiye'de ilk ve tek. Burada insanlar sevgi içerisinde, hoşgörü içerisinde birbirlerine yaklaşıyorlar. Burası bir barış kenti. Buradan Akdeniz ve Ege'nin birleştiği tam köşeden Akdeniz'e ve bütün ülkeye barış kulaçları atılıyor" dedi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş"Amacımız tabi ki bölgemizde turizmi 6 aydan daha uzun sürelere uzatmak. 12 ay boyunca turizm yapılabilecek hale getirmek. Buraya gelen yüzücüler Datça'nın gönüllü tanıtım elçileri oluyorlar. Burada sadece yarışıp derece almaya gelmiyorlar. Hem bu havayı solumak, bu ortamda bulunmak hem de sonrasında gittikleri yerlerde Datça'nın güzelliklerini çevrelerine anlatıp Datça'nın turizmde hak ettiği yere gelmesini sağlıyorlar" dedi.

Yarışlara katılan engelli yüzücü Hamit Demir, parkuru tamamlamasının ardından yüzücüler tarafından alkışlandı. Hamit Demir “ Bugün 1,5 kilometrelik kulvarda yarıştım ve tamamladım. Haftaya Mersin'de Türkiye şampiyonasına katılacağım. Bu nedenle buraya geldim. Son 4 yılın Türkiye şampiyonuyum. Daha önce uluslararası alanda yapılan yarışlara da katıldım. Aslında gördüğünüz gibi yaşamak için hiçbir şey engel değil. Biz de bize verilenler ölçüsünde yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. İnsanlar hayata küsmesin. Hayat zorluklarla dolu ama her şey insanlar için. İnsanlar kendilerine uygun alanlar belirlesin ve hayata geliş sebeplerinin anlamını kavrasın. Her anlamda hayat yaşamaya değer" dedi.

Maratonda 5 bin metre erkeklerde 1 saat 9 dakika 39 saniye dereceyle Emre Erdoğan birinci oldu. İkinci Dursun Saru, 1 saat 12 dakika 51 saniyeyle ve üçüncü Emrah Özsevim 1 saat 16 dakika 22 saniyeyle dereceye girdi. Kadınlarda İmren Uyar 1 saat 28 dakika 10 saniyelik derecesiyle yarışı önde bitirdi. Uyar'ı Nazife İdil Özkol 1 saat 35 dakikayla, Ayşin Oya Bekbay'da 1 saat 38 dakika 28 saniyeyle izledi. 1500 metre erkeklerde Barış İlhan 22 dakika 7 saniyeyle birinciliği elde etti. Aytunç Tulukoğlu 27 dakika 19 saniyeyle ikinci, Osman Zengin ise 27 dakika 57 saniyeyle üçüncü oldu. Kadınlar 1500 metrede 22 dakika 28 saniyeyle Zeynep Yılmaz birinci, 24 dakika 39 saniyeyle Cansu Kabay ikinci, 25 dakika 35 saniyeyle Aşina Ateşalp üçüncü oldu.

Bu haber toplam 777 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.