Datça’nın Aydınlık Yüzünde “Önce Vatan” Var

Datça’nın Aydınlık Yüzünde “Önce Vatan” Var
Datça’ya ilk kez gelenlerin dikkatini çeker; ilçeye hakim tepedeki o görkemli, “Önce Vatan” yazısı…Türkiye’nin Batı’daki en uç noktası Muğla’nın tarihi ve turistik ilçesi Datça’da Çanakkale Şehitlerimiz gece...

Datça’ya ilk kez gelenlerin dikkatini çeker; ilçeye hakim tepedeki o görkemli, “Önce Vatan” yazısı…

Türkiye’nin Batı’daki en uç noktası Muğla’nın tarihi ve turistik ilçesi Datça’da Çanakkale Şehitlerimiz gece gündüz yaşatılıyor, anılıyor.

Çanakkale Şehitlerimiz için; 1974 Kıbrıs Barış Harekatı gazisi komandolar tarafından ilçeye hakim tepeye kayalarla inşa edilen “Önce Vatan” yazısı, Datça Belediyesi desteğiyle, CHP Datça İlçe Gençlik Kolu üyesi gençler tarafından yeniden boyandı, ışıklandırıldı.

CHP Datça İlçe Gençlik Kolu Başkanı Mert Eser verdiği bilgide; “Bu yıl 103. Yıldönümünü kutlayıp aziz şehitlerimizi andığımız, 18 Mart Ça­nak­ka­le Za­fe­ri­ ve tüm şe­hit­le­rimiz için yapılan bu anıt yazımız için Datça halkı, onarılması yenilenmesi için yoğun istekte bulundu. Bizde CHP Gençlik Kolu üyeleri olarak bu işi gönüllü kabul ettik. Belediye Başkanımız Gürsel Uçar ve belediyemizin de verdiği desteklerle, Datça için artık bir sembol olan Önce Vatan yazısı çevresindeki çalıları otları temizledik, yazıyı boyadık ve akşamları da görülebilmesi için dağa jeneratör kurarak, ışıklandırılmasını sağladık.” dedi.

Bu haber toplam 3180 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.