Diş Hekimliği Fakültesi Eski Sağlık Meslek Lisesi'nde Hasta Kabulüne Başlayacak

Diş Hekimliği Fakültesi Eski Sağlık Meslek Lisesi'nde Hasta Kabulüne Başlayacak
Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim Öğretim Faaliyetlerine ve Hasta Kabulüne Başlayacak.Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Menteşe...

Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim Öğretim Faaliyetlerine ve Hasta Kabulüne Başlayacak.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Menteşe bulunan eski Sağlık Meslek Lisesi binasında eğitim-öğretim faaliyetlerine ve hasta kabulüne başlayacak.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Bakanlar Kurulu’nun 29.05.2017 tarih ve 2017/10404 sayılı kararıyla kurulmuştu. MSKÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde Klinik Bilimler Bölümü’ne bağlı Restoratif Diş Tedavisi,  Protetik Diş Tedavisi, Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi, Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi, Endodonti, Ortodonti, Pedodonti ve Periodontoloji, Anabilim Dallarında eğitim-öğretim ve hasta tedavi hizmeti verilecek.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, üniversite bünyesinde kurulan Diş Hekimliği Fakültesi’nde, diş hekimliği lisans eğitimi ve lisansüstü dönemde uzmanlık ve doktora eğitimleri verileceğini; aynı zamanda uluslararası düzeyde ağız, diş sağlığı hizmeti sunularak, fakültenin sağlık turizminde de yer alacağını belirtti. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, hedeflerinin, MSKÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nin uluslararası standartlarda önde gelen fakülteler arasında yer alması ve etik değerleri bilen ve koruyan, yüksek akademik bilgi ve donanıma, eleştirel düşünce becerisine sahip, teknoloji ve yeniliklere açık, güncel bilimsel gelişmeleri yakından takip eden, başarılı diş hekimlerinin yetiştirilmesi olduğunu söyledi.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Demirbaş ise, MSKÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nin, ulusal ve uluslararası ağız, diş sağlığı uygulamalarındaki gelişmelere paralel lisans ve lisansüstü eğitim-öğretim hizmeti veren akademik bir kuruluş olacağını ifade etti. Prof. Dr. Demirbaş, bu çerçevede hasta memnuniyetinin ön planda tutarak toplumu ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendireceklerini söyledi.

Bu haber toplam 2315 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.