Elektronik Sigara Yüzünden Akciğeri Söndü!

Elektronik Sigara Yüzünden Akciğeri Söndü!
ABD'nin Wisconsin eyaletinde yaşayan 20 yaşındaki Karlee Ozkurt, 5 yıl boyunca elektronik sigara kullandı. Bu bağımlılık, Karlee'nin sağ akciğerinin iki kez sönmesine ve kalıcı hasar görmesine neden oldu. Karlee, hayattaki en büyük pişmanlığının elektronik sigaraya başlamak olduğunu söylüyor.

Kasım 2021'de işteyken ilk kez akciğeri sönen Karlee, ilk başta bunun sırtında kas spazmı olduğunu sandı. Ağrı iki gün boyunca devam edince hastaneye gitti. Doktorlar, Karlee'nin akciğerinin söndüğünü ve iğne ve şırıngayla yeniden genişletilmesi gerektiğini söyledi.

Tekrar Sönme ve Ameliyat

Kasım 2022'de Karlee'nin akciğeri tekrar söndü. Bu sefer akciğerinin göğüs duvarına yeniden tutturulması için ameliyat olması gerekti.

Uyarıyor

Karlee, daha fazla insanın elektronik sigarayı bir bağımlılık olarak hayatında tutmaya devam etmemesi için insanları uyarıyor. "Artık 40 yaşımı geçemeyeceğimden endişe ediyorum" diyen Karlee, elektronik sigaranın ne kadar tehlikeli olduğunu ve hayatını nasıl mahvettiğini anlatıyor.

Elektronik Sigaranın Tehlikeleri

Elektronik sigara, son yıllarda özellikle gençler arasında oldukça popüler hale geldi. Ancak elektronik sigaranın da tıpkı normal sigara gibi birçok sağlık riski taşıdığı unutulmamalıdır. Elektronik sigara kullanımı, akciğer hastalıkları, kalp hastalıkları ve kanser gibi birçok ciddi sağlık sorununa yol açabilir.

Bu haber toplam 224 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.