Genç Çiftçilere Meslek Edindirme Kursları

Genç Çiftçilere Meslek Edindirme Kursları
Seydikemer Tarım ve Orman Müdürlüğü İlçede genç çiftçi desteğinden faydalanan yetiştiricilere proje konularına göre eğitimlerine başladı. Yetiştiricilerin bilinçli ve sürdürülebilir üretim yapmasının amaçlandığı...

Seydikemer Tarım ve Orman Müdürlüğü İlçede genç çiftçi desteğinden faydalanan yetiştiricilere proje konularına göre eğitimlerine başladı. Yetiştiricilerin bilinçli ve sürdürülebilir üretim yapmasının amaçlandığı eğitimler için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İŞKUR Fethiye Hizmet Birimi arasında sözleşme imzalandı. Ortalama her eğitim döneminin 10 gün süreceği kurslarda İlçe Müdürlüğü Veteriner Hekimleri ve Veteriner Sağlık Teknikerleri teorik ve uygulamalı eğitim planları hazırladı.

İlçe Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Kurslarda kursiyerlere; sığır ırklarının tanımı, sığır ırklarının seçimi, hayvan beslemesi, hayvan hastalıkları ile mücadele ve buzağı ölümleri, merada hayvan bakımı, sürü yöneticiliğinde güvenlik, küçükbaş hayvanlarda kayıt, küçükbaş hayvanların beslenmesi ve beslenme hastalıkları, ıslah, barınak ortamı vb. konularda eğitimler verilecektir. Günümüzde bir çoban ve yetiştiricinin bilmesi gereken hayati konular vardır. Bu hayati bilgiler kursiyerlerimize fazlasıyla verilecektir. Kursiyerlerimiz modern işletmelere götürülerek uygulamalı eğitimde alacaktır. Kursu başarıyla tamamlayan yetiştiricilerimiz mesleki bir statü kazanacaklardır" denildi.

Bu haber toplam 1442 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.