GÖKKUŞAĞI ALABALIĞI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

GÖKKUŞAĞI ALABALIĞI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI
Alabalık üretiminde önemli bir yere sahip Seydikemer ilçesi Eşen Çayı havzasında üretilen gökkuşağı alabalığının (Oncorhynchus Mykiss) üretim verimliliğinin arttırılması amacıyla hazırlanan projenin protokolü imzalandı.

Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının desteğiyle deniz kültür balığı üretiminde Avrupa’da ilk sırada yer alan Muğla’da, alabalık üretiminde kalite ve verimliliğinin arttırılması için çalışma başlatıldı.

Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının destekleriyle, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Muğla Alabalık Yetiştiricileri Birliği ortaklığında yürütülecek proje ile Eşen Çayı Havzasında faaliyet gösteren gökkuşağı alabalığı işletmelerinde verimlilik ve kaliteli üretim başta olmak üzere güvenli gıda arzı ile üreticilerimizin hem iç piyasada hem dış piyasada rekabet gücünün artırılması hedefleniyor.

Gökkuşağı alabalığının (Oncorhynchus Mykiss) önemli üretim merkezlerinden Seydikemer’de bulunan Eşen Çayı Havzasındaki alabalık üretim işletmelerinde yılda 18 bin ton gökkuşağı alabalığı üretiliyor. Muğla’da üretilen alabalıkların yaklaşık yüzde 80’i yaklaşık 25 adet tesiste işlenerek yurt dışına gönderilmekte, geri kalan kısmı iç piyasada tüketiliyor.

Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının yaklaşık 1 milyon TL destek verdiği proje ile üretimde verimliliğin ve kalitenin yanı sıra işletme karlılığı arttırılacak. Ayrıca işletme sorumlularına verilecek eğitimlerle biyogüvenlik kültürünün de geliştirilmesi hedefleniyor.

Bu haber toplam 1229 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.