GÖKOVA TAŞOCAĞI DAVASINDA ZAFER BİR KEZ DAHA ÇEVRECİLERİN

GÖKOVA TAŞOCAĞI DAVASINDA ZAFER BİR KEZ DAHA ÇEVRECİLERİN
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Ula İlçesi Gökova Mahallesinde özel bir firma tarafından yapılması planlanan taş ocağı projesi için verilen ÇED Gerekli değildir kararına karşı açılan davada Muğla 1. İdare Mahkemesi Mart ayında Yürütmeyi Durdurma Kararı vermişti. Temyiz başvurusu karara bağlandı. Danıştay 4. Dairesi, Muğla 1. İdare Mahkemesinin 'Çed gerekli değildir' kararının yürütmesini durdurma kararını kesin olarak onanmasına oybirliği ile karar verdi.

Ula’nın Gökova Mahallesi Tembeller Dağı Mevkiinde özel bir firma tarafından yapılması planlanan "II-A Grubu Maden (Kalker) Ocağı Kırma Eleme Tesisi, Hazır Beton Santrali ve Beton Parke Büz Üretim Tesisi" projesi hakkında Muğla Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından verilen "Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir" kararının iptali için MUÇEP Gökova Meclisi'nin girişimi ile dava açılmıştı.

image.png

Açılan davada Muğla 1. İdare Mahkemesi 21 Mart’ta Yürütmeyi Durdurma Kararı vermişti. Ardından Danıştay'a temyiz başvurusu yapıldı ve karara bağlandı.

Danıştay 4. Dairesi tarafından esastan görüşülen davanın kararında "temyizen incelenen karar usul ve hukuka uygun olup, dilekçede ileri sürülen temyiz nedenleri kararın bozulmasını gerektirecek nitelikte görülmemiştir." denilerek, Muğla 1. İdare Mahkemesinin 'çed gerekli değildir' kararının yürütmesini durdurma kararını kesin olarak onanmasına oybirliği ile karar verdi.

tasocaklari-uydu.jpg

MUÇEP Gökova Meclisi'nden yapılan açıklamada, Danıştay'ın bu kararının bölgede toz çıkararak faaliyet yürüten tüm tesisler açısından emsal niteliğinde olduğu ve yeni bir idari süreç başlatacakları belirtildi.

Bu haber toplam 866 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.