17 Aylık Bebeğe Çarparak Ölümüne Neden Olan Sürücü Ehliyetsiz Çıktı
Kaza, 15 Şubat günü saat 15.15 sıralarında Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Ankara’da Sayıştay denetçisi olarak görev yapan Hilal Öztürk, görev için bulunduğu Adana’da 17 aylık oğlu Mahmut Fatih Öztürk ile birlikte yaya geçidinden yolun karşısına geçmek istedi. Bu sırada yaya geçidinde seyir halindeki araçlar durarak anne ve bebeğe yol verdi.
Ancak motosiklet sürücüsü E.K. (20), duran araçların arasından geçmeye çalıştığı sırada bebek arabasına çarptı. Çarpmanın şiddetiyle ağır yaralanan Mahmut Fatih Öztürk için çevredeki vatandaşlar hemen yardım çağırdı. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan bebek, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ancak doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Kazanın ardından motosiklet sürücüsünün olay yerinden kaçtığı öğrenildi. Feci kaza ise çevredeki güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.
Cenazesi Kayseri’de toprağa verildi
Hayatını kaybeden Mahmut Fatih Öztürk’ün cenazesi, Adana Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mustafa Kemal Öztürk ve eşi Hilal Öztürk, oğullarını Kayseri’nin Bünyan ilçesinde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verdi. Cenaze törenine Kayseri İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın da katılarak aileye başsağlığı ve sabır dileklerini iletti.
Kaçan sürücü kısa sürede yakalandı
Kazanın ardından harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olay yerinden kaçan motosiklet sürücüsü E.K.’yı kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Yapılan incelemelerde sürücünün ehliyetinin bulunmadığı tespit edildi.
Emniyetteki ifadesinde E.K.’nın, “Önümdeki araçlar durunca yanlarından geçmek istedim. Yaya ya da bebek arabasını görmedim. Kazadan sonra korkup kaçtım” dediği öne sürüldü.
Tutuklanarak cezaevine gönderildi
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen E.K., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Yaşanan olay, yaya geçitlerinde sürücülerin dikkat ve kurallara uyma zorunluluğunu bir kez daha gündeme getirirken, küçük Mahmut Fatih’in ölümü kamuoyunda büyük üzüntüye neden oldu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.