4 Çocuk Annesinin Hayat Feryadı: “Ölmek İstemiyorum”
Adana’da yaşayan Cevriye O. (32), 13 yıl önce O.O. (34) ile evlendi. Bu evlilikten 4 çocuk sahibi olan çift, yaşadıkları şiddetli geçimsizlik nedeniyle 2022 yılında ayrı yaşamaya başladı. Genç kadın, eşinden boşanmak için dava açmasına rağmen sürecin sonuçlanmadığını belirtti.
İddiaya göre, 27 Ocak Salı günü O.O., boşanma aşamasında olduğu eşinin evde bulunmadığı sırada, ayrı yaşadıkları eve gelerek ev eşyalarına zarar verdi. Klimayı, televizyonu, yatak odası takımı ile mutfak dolaplarını parçalayan O.O.’nun tehditler savurduğu öne sürüldü. O anlar, evde bulunan çiftin büyük çocukları tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Eve döndüğünde karşılaştığı manzara karşısında büyük bir şok yaşayan Cevriye O., durumu polis ekiplerine bildirerek şikâyetçi oldu.
Yaşadıklarını anlatan Cevriye O., evliliği boyunca şiddete maruz kaldığını iddia ederek, “Eşim beni sürekli dövüyordu ve çocuklarım buna defalarca şahit oldu. Hortumla, tencereyle, tavayla, sopayla her tarafımı morartıyordu. Çocuk hasta oldu, yemek geç kaldı gibi bahanelerle şiddet uyguluyordu. Oyun bağımlısıydı. Oyun oynarken ses yaptığımızda, ‘Oyundaki arkadaşlarım rahatsız oluyor’ diyerek beni ve çocuklarımı döverdi” dedi.
“Ölmekten korkuyorum” diyerek yardım çağrısında bulunan genç kadın, can güvenliğinden endişe ettiğini vurgulayarak şunları söyledi:
“Çoğu kadın bu şekilde öldü. Biz de ölmek istemiyoruz. Ben ölmek istemiyorum. Ben öldükten sonra çocuklarım ne yapacak? Şu an eşim annesinde kalıyor ama korkuyorum. Bir an önce tutuklanmasını istiyorum. Neden sürekli kadınlar ölüyor? Neden hep kadınların başına geliyor? Gücü yettiğine yapıyor.”

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.