5 YILLIK KAN DAVASINDA: YENİ GELİŞME
Muş’un Bulanık ilçesinin Kırkgöze köyünde, 5 yıl önce akraba olan Demirci aileleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetmişti.
Bu kan davası, Bulanık Kaymakamı Ömer Övünç Koşansu ve kanaat önderlerinin çabaları sayesinde barışla sonuçlandı. Kırkgöze köyü taziye evinde bir araya gelen aileler, Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek ve dualarla birbirleriyle tokalaşarak barış yaptı.
Barış töreni, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Bulanık Kaymakamı Koşansu, barışın sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu barışın diğer kan davalı ailelere örnek olmasını diledi. Koşansu, “Bu olay, iki kardeş aile arasında 5 yıl önce yaşandı ve bir kardeş hayatını kaybetti.
Bugün burada şahitlik ettiğimiz bu anlamlı gün, bizim için çok kıymetli. Barış için çaba harcayan büyükleri ve arabuluculuk yapanları kutluyorum.
Bu sürecin İslam coğrafyasında daha da yayılmasını diliyorum” dedi. Kanaat önderi Şeyh Faruk Kılınç, bölgede kimsenin daha fazla acı yaşamak istemediğini vurgulayarak, “Kavganın kazananı yok, kaybedeni var. Hem taraflar hem de toplum kaybeder. Önemli olan, bu acıların diğer nesillere taşınmamasıdır. Demirci ailesine ve bu barış sürecine katkı sunan tüm kişilere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak:İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.