78 Personel Zehirlendi Şüphesi: Sebep Hâlâ Bulunamadı
22–23 Eylül tarihlerinde hastanede toplu öğle yemeği sonrası bulantı, kusma ve ishal şikâyetiyle acil servise başvuran personel, ayakta tedavi edilerek taburcu edildi.
Çivril Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili inceleme başlattı. Hastanede yemek yiyen 330 kişiden alınan örnekler, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından mikrobiyolojik analiz için Denizli Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’ne gönderildi. İnceleme kapsamında, 22 Eylül menüsündeki ızgara köfte, kuru börülce salatası, mercimek çorbası ve keşkül ile 23 Eylül menüsünde bulunan mantarlı tavuk sote, şehriyeli pirinç pilavı ve haydari örnekleri laboratuvara alındı.
Analiz sonuçlarında yemeklerin Türk Gıda Kodeksi’ne uygun olduğu belirlendi. Tüketilen yiyeceklerde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemesi üzerine, gıda zehirlenmesine yol açan etkenin belirlenmesi için soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.