Güney Kore Orman Kooperatifleri Heyeti Muğla Valiliği’nde
14
Güney Kore Orman Kooperatifleri Federasyonu (NFoCUS) heyeti, Türk-Kore dostluğunu güçlendirmek ve ormancılık alanında uluslararası iş birliğini geliştirmek amacıyla Muğla’da temaslarda bulundu.
Türkiye Ormancılık Kooperatifleri Merkez Birliği (ORKOOP) ev sahipliğinde, Muğla ORKOOP ve Muğla KÖYKOOP Bölge Birliklerinin iş birliği ve koordinasyonuyla gerçekleştirilen ziyaret programı kapsamında heyet, 6 Kasım 2026 tarihinde saat 15.00’te Muğla Valiliği’ne geldi. Güney Koreli temsilciler, Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık tarafından makamında ağırlandı.
24
Gerçekleştirilen görüşmede, iki ülkenin ormancılık ve kooperatifçilik alanındaki deneyimleri ele alındı. ORKOOP temsilcileri, 2022 yılında imzalanan iyi niyet mutabakatı kapsamında başlayan karşılıklı ziyaretlerin ve bilgi paylaşımının önemine dikkat çekti. Görüşmede, Güney Kore'nin özel ormancılık, ağaçlandırma, mantarcılık, Ar-Ge ve kooperatifçilik alanındaki çalışmaları hakkında değerlendirmeler yapıldı.
34
Toplantıda konuşan ORKOOP temsilcileri, Güney Kore'nin ormancılık alanındaki gelişmiş uygulamalarının Türkiye için önemli bir örnek oluşturduğunu belirterek özellikle özel orman işletmeciliği, devlet destekleri ve üretim modelleri konusunda karşılıklı tecrübe paylaşımının önemini vurguladı.
Muğla'nın orman yangınlarıyla mücadelede kurumlar arası koordinasyonuna da değinilen görüşmede, orman yangınlarının önlenmesi ve mücadele konusunda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi. İki ülke arasında mantarcılık, kooperatifçilik ve ormancılık alanlarında ortak projeler geliştirilmesi de gündeme geldi.
Ziyarette ayrıca Türk ve Kore halkları arasındaki tarihi dostluğa dikkat çekildi. Kore Savaşı'nda Türkiye'nin verdiği destek ve iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarının önemine vurgu yapıldı.
44
Karşılıklı iyi niyet ve iş birliği mesajlarının verildiği buluşmada, Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Güney Kore heyetine hediye takdim etti. Güney Koreli temsilciler de Vali Akbıyık'a hediyelerini sunarak misafirperverliği dolayısıyla teşekkür etti.
Heyetin Muğla programının 7 Kasım'da mantarcılık ve kooperatifçilik toplantısı, mali destek programı ile Türk-Kore dostluğunu simgeleyecek anı ağacı dikim töreniyle devam etmesi planlanıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.