Adalet Bakanlığı’ndaki Değişim Sonrası Yılmaz Tunç’tan Açıklama

Adalet Bakanlığı’ndaki Değişim Sonrası Yılmaz Tunç’tan Açıklama
Adalet Bakanlığı görevini İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e devreden Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek, “Türkiye Yüzyılı için ilk günkü heyecanla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek atandı. Karar dün akşam Resmî Gazete’de yayımlandı.

thumbs-b-c-af2efb403917b95b20a9ed9dda747333

Görev değişiminin ardından yazılı açıklama yapan Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tensipleriyle Adalet Bakanlığı görevine Akın Gürlek’in getirildiğini belirterek, yeni bakana başarı dileklerinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında olmanın ve davaya gönül vermenin kendileri için her zaman gurur vesilesi olduğunu ifade eden Tunç, 2001 yılında başlayan siyasi sürecine değindi. AK Parti Kurucu İlçe Başkanlığı, milletvekilliği, TBMM Adalet Komisyonu Başkanlığı ve AK Parti Meclis Grup Başkanvekilliği görevlerinde bulunduğunu belirten Tunç, 4 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Adalet Bakanlığı görevine getirildiğini kaydetti.

Tunç, 23 yıllık hükümetler döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin yüksek standartlı demokrasiye kavuşması ve hukuk devleti ilkesinin güçlendirilmesi yönünde gerçekleştirilen reformlara katkı sunduklarını ifade etti. Açıklamasında “Türkiye Yüzyılı” vurgusu yapan Tunç, bundan sonraki süreçte de ülke ve millet için çalışmayı sürdüreceklerini belirtti.

Tunç, Adalet Bakanlığı görevine atanan Akın Gürlek’e üstün muvaffakiyetler diledi.

Bu haber toplam 54 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.