Bahçeli’den Papa’nın İznik Ziyaretine Tepki: “Müslüman Mahallesinde Salyangoz Satmanın Alemi Yok”
Türkiye Gazetesi’ne konuşan Bahçeli, Papa’nın Türkiye’deki temaslarında “kapalı propagandalar yapıldığını” ileri sürdü ve “1700 yıl önce toplanan bir konsilin İznik’ten tekrar canlandırılma hevesine seyirci ve suskun kalamayız. Müslüman mahallesinde salyangoz satmanın alemi yok” ifadelerini kullandı.
“CHP tarihin yanlış yerinde duruyor”
Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, CHP içindeki tartışmaların ve kurultay sürecinin Türkiye siyaseti açısından olumsuz etkiler oluşturduğunu söyledi. CHP yönetimine yönelik “yolsuzluklardan arınma çağrısının” doğru olduğunu belirten Bahçeli, “Aziz Atatürk’ün partisini mahvı perişan ettiler. Yüzyılın en vahim yolsuzluğunun aydınlanması ve adaletin tecellisi şart” dedi.
TBMM’de ‘Terörsüz Türkiye’ Çalışmaları
Bahçeli, TBMM’de çalışmalarını sürdüren Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun dinleme ve istişare sürecini tamamladığını, şimdi geçiş sürecine ilişkin raporun kaleme alınacağını ifade etti. Komisyon üyelerinin İmralı’da PKK’nın kurucu ismiyle görüştüğünü hatırlatan Bahçeli, 2026’dan itibaren “Terörsüz Türkiye” hedefinin somutlaşması gerektiğini vurguladı.
Gazze İçin İki Devletli Çözüm Vurgusu
İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına da değinen MHP lideri, 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin tanınmasının artık zorunluluk olduğunu belirtti. Bahçeli, “Soykırımcılar mutlaka hesap vermelidir” değerlendirmesinde bulundu.
Papa’nın Ziyareti Tartışma Yarattı
Papa’nın 27-30 Kasım tarihleri arasındaki Türkiye ziyareti kapsamında İznik Neofitos Bazilikası’nda ve İstanbul’daki Volkswagen Arena’da gerçekleştirdiği ayinleri eleştiren Bahçeli, bu faaliyetlerin “dini ritüellerin ötesine geçen bir mesaj taşıdığını” savundu.
“Papa’nın Türkiye-Vatikan ilişkileri çerçevesindeki diplomatik temaslarına sözümüz yok” diyen Bahçeli, rahatsızlığın Katolik dünyasına yönelik sembolik ritüellerde olduğunu belirtti. Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:
“1700 yıl önce toplanan konsilin, İznik yerine Nicaea adıyla diriltilmeye çalışılmasına, kapalı devre mesajlarla yürütülen bu faaliyetlere sessiz kalamayız.”
"Heybeliada Ruhban Okulu açıklaması yetki aşımıdır”
ABD’nin Ankara Büyükelçisinin, 2026’da Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılacağı yönündeki sözlerine tepki gösteren Bahçeli, “Bu kararı bir büyükelçi mi verecek, yoksa Türkiye Cumhuriyeti mi? Bu, sorumsuz bir taşkınlıktır” dedi.
“Tarih bilinci bizi ayakta tutar”
Bahçeli, ATV’de yayınlanan Kuruluş Orhan dizisinin yapımcısı Mehmet Bozdağ’ı arayarak, dizinin “uyarıcı ve öğretici yönleri” nedeniyle memnuniyetini ilettiğini de aktardı. “Tarihimizi unutursak geleceğimiz uçurumdadır” diyen Bahçeli, Türkiye’de farklı egemenlik alanları oluşturulmasına izin verilemeyeceğini vurguladı.
Kaynak:sondakika.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.