Doğal Diye Kaşıklıyoruz Ama Kalbi Vuruyor! Uzmanlardan Kritik Uyarı

Doğal Diye Kaşıklıyoruz Ama Kalbi Vuruyor! Uzmanlardan Kritik Uyarı
Doğal ve sağlıklı beslenme anlayışıyla birçok kişi, işlenmiş ürünler yerine bal, pekmez ve Hindistan cevizi yağı gibi doğal gıdalara yöneliyor. Ancak uzmanlara göre bu ürünlerin “fazlası” sanıldığı kadar masum değil.

Akşam haber sitesinde yer alan habere göre, Uzmanlar, her gün kaşık kaşık tüketilen bazı doğal gıdaların aşırıya kaçıldığında kalp-damar sağlığını tehdit edebileceğini belirtiyor. Fazla miktarda tüketilen bu besinlerin kan şekeri ve kolesterol üzerinde olumsuz etki yaratarak kalp krizi riskini artırabileceği ifade ediliyor.

Kalp İçin Risk Oluşturan Gıdalar

Bal ve Pekmez
Doğal oldukları için sıkça tüketilen bal ve pekmez, aşırı miktarda alındığında kan şekeri dengesini bozabilir ve insülin direncini artırabilir. Uzmanlara göre, günde 1-2 tatlı kaşığından fazlası uzun vadede kalp-damar sağlığına zarar verebilir.

Hindistan Cevizi Yağı
“Metabolizmayı hızlandırıyor” iddiasıyla popülerleşen bu yağ, yüksek oranda doymuş yağ içerdiği için kolesterol seviyelerini olumsuz etkileyebilir. Harvard Üniversitesi’nin araştırmalarına göre, aşırı tüketim LDL (kötü kolesterol) oranını yükselterek kalp krizi riskini artırıyor.

Tereyağı
Katkısız ve doğal olsa bile, fazla tüketildiğinde damar sertliğine yol açabilir. Uzmanlar, tereyağının “doğal” olmasından çok, “ölçülü” kullanılmasının önemine dikkat çekiyor.

Uzmanlardan Öneri

Kalp ve damar sağlığını korumak için zeytinyağı ve avokado yağı gibi doymamış yağların tercih edilmesi,
doğal tatlandırıcılar kullanılsa dahi porsiyon kontrolünün ihmal edilmemesi öneriliyor.

Uzmanlar, “Doğal besinler faydalıdır, ancak her şeyin fazlası zarardır” uyarısında bulunuyor.

Kaynak:AKŞAM

Bu haber toplam 25 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.