Doğal Diye Kaşıklıyoruz Ama Kalbi Vuruyor! Uzmanlardan Kritik Uyarı
Akşam haber sitesinde yer alan habere göre, Uzmanlar, her gün kaşık kaşık tüketilen bazı doğal gıdaların aşırıya kaçıldığında kalp-damar sağlığını tehdit edebileceğini belirtiyor. Fazla miktarda tüketilen bu besinlerin kan şekeri ve kolesterol üzerinde olumsuz etki yaratarak kalp krizi riskini artırabileceği ifade ediliyor.
Kalp İçin Risk Oluşturan Gıdalar
Bal ve Pekmez
Doğal oldukları için sıkça tüketilen bal ve pekmez, aşırı miktarda alındığında kan şekeri dengesini bozabilir ve insülin direncini artırabilir. Uzmanlara göre, günde 1-2 tatlı kaşığından fazlası uzun vadede kalp-damar sağlığına zarar verebilir.
Hindistan Cevizi Yağı
“Metabolizmayı hızlandırıyor” iddiasıyla popülerleşen bu yağ, yüksek oranda doymuş yağ içerdiği için kolesterol seviyelerini olumsuz etkileyebilir. Harvard Üniversitesi’nin araştırmalarına göre, aşırı tüketim LDL (kötü kolesterol) oranını yükselterek kalp krizi riskini artırıyor.
Tereyağı
Katkısız ve doğal olsa bile, fazla tüketildiğinde damar sertliğine yol açabilir. Uzmanlar, tereyağının “doğal” olmasından çok, “ölçülü” kullanılmasının önemine dikkat çekiyor.
Uzmanlardan Öneri
Kalp ve damar sağlığını korumak için zeytinyağı ve avokado yağı gibi doymamış yağların tercih edilmesi,
doğal tatlandırıcılar kullanılsa dahi porsiyon kontrolünün ihmal edilmemesi öneriliyor.
Uzmanlar, “Doğal besinler faydalıdır, ancak her şeyin fazlası zarardır” uyarısında bulunuyor.
Kaynak:AKŞAM
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.