Güney Ege Kalkınma Ajansı 6 Personel Alacak: Başvurular 19 Ocak’ta Başlıyor

Güney Ege Kalkınma Ajansı 6 Personel Alacak: Başvurular 19 Ocak’ta Başlıyor
Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Aydın, Denizli ve Muğla illerini kapsayan hizmet alanında görevlendirilmek üzere toplam 6 personel alımı yapacağını duyurdu. Resmî ilan 23 Aralık 2025 tarihinde yayımlanırken başvurular 19 Ocak–2 Şubat 2026 tarihleri arasında e-Devlet ve Kariyer Kapısı üzerinden alınacak.

Ajans; 3 uzman personel, 3 destek personeli (1 programcı, 2 büro personeli) istihdam edecek. GEKA’nın merkezinin Denizli’de olduğu belirtilirken, sınavda başarılı olan adayların Aydın, Denizli veya Muğla’da görevlendirilebileceği ifade edildi.

Sınav Süreci ve Takvimi

Başvurular yalnızca elektronik ortamda yapılacak. Sözlü sınav (mülakat) usulüyle gerçekleştirilecek personel giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar GEKA’nın resmi web sitesi ile Kariyer Kapısı’ndan duyurulacak. Mülakatların tarih ve saat bilgisi yine aynı adreslerde yayımlanacak.

Sınavın adresi ise GEKA’nın Denizli Pamukkale Teknokent’teki hizmet binası olarak açıklandı.

Uzman Personel İçin Şartlar

Uzman pozisyonuna başvuracak adaylardan;

İlgili lisans bölümlerinden mezuniyet,

KPSS’den en az 80 puan,

İngilizce dilinde en az C düzeyi YDS/e-YDS puanı
şartları aranacak.

Ekonomiden kamu yönetimine, uluslararası ilişkilerden şehir ve bölge planlamaya kadar çeşitli alanlardan mezun adaylar başvuru yapabilecek.

Yüksek lisans ve doktora derecesi, ikinci yabancı dil puanı ve ajans çalışma alanlarına yönelik tecrübe ise mülakat aşamasında tercih sebebi olacak.

Destek Personeli Alımı

Ajans, iki büro personeli ile bir programcı alacak.

Büro Personeli – Satın Alma Sorumlusu için;
İktisat, işletme, maliye, muhasebe-finans gibi bölümlerden mezun olma ve KPSS’den en az 70 puan şartı bulunuyor.

Büro Personeli – İletişim Sorumlusu için;
Gazetecilik, halkla ilişkiler, sinema-TV, yeni medya, görsel iletişim gibi iletişim fakültesine bağlı bölümlerden mezun olma ve en az 70 KPSS puanı gerekiyor.
Bu pozisyon; basın bültenleri hazırlama, sosyal medya içerikleri üretme, medya ilişkilerini yürütme gibi görevleri kapsıyor.

Programcı (Bilgi İşlem Sorumlusu) pozisyonunda ise KPSS şartı aranmıyor.
Bilgisayar bilimleri ve bilişim alanlarında lisans mezuniyeti ile en az 5 yıl ilgili iş tecrübesi başvuru için yeterli olacak.

Başvurular Sadece Online Yapılacak

Başvuruların yalnızca e-Devlet “Güney Ege Kalkınma Ajansı – Kamu İşe Alım” sayfası veya kariyerkapisi.gov.tr üzerinden yapılacağı, elden ya da posta yoluyla yapılacak başvuruların kabul edilmeyeceği vurgulandı.

Eksik belge ile yapılan, son tarih sonrası tamamlanan ya da ilan şartlarına uygun olmayan başvurular geçersiz sayılacak.

GEKA’nın duyurusu, başvuruda bulunmak isteyen adaylar tarafından yoğun ilgiyle karşılanırken, ajansın gerekli gördüğü durumlarda sınav takviminde değişiklik yapabileceği bildirildi.

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.