Kaçırılan 3 Hamile Keçiden 2’si Kesilmiş Olarak Bulundu

Kaçırılan 3 Hamile Keçiden 2’si Kesilmiş Olarak Bulundu
Ankara'da bir hayvan hakları derneğine ait olan 3 hamile keçiden 2'sinin kesilmiş olarak bulunduğu bilgisine ulaşıldı.

Ankara’da bir hayvan hakları derneğine ait, gece saatlerinde çalınan 3 hamile  keçiden 2’si kesilmiş olarak bulundu. Olayın ardından gözaltına alınan şüpheliler, keçileri kesip satışa hazırladıktan sonra yakalandı. Kaçırılan 3 keçiden birine ise canlı bir şekilde ulaşıldı.

Hayvan hakları derneği başkanı Berzan Özkan, olayla ilgili açıklama yaparak, “Dün gece yaşam alanımızdan 3 hamile keçimizin çalındığını fark ettik. Kamera kayıtları sayesinde olayın şüphelilerini tespit ederek, karakola başvurduk.

Keçilerimizi çalan kişileri bulduk. 2 keçimizi kesip satılmaya hazır hale getirmişler. Ancak doğum yapmasına 5-6 gün kalan bir keçimiz sağ olarak bulundu" dedi.

Özkan, hayvanların korunması için mücadele ettiklerini belirterek, "Bu hayvanları ölümden kurtardık. Başkent'te bir kasap, hayvanlarımızı çalıp satışa sunmaya çalıştı. Şu an şahıslar gözaltında ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildiler. Yargılanmaları için Adliye önündeyiz” diye ekledi.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 340 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.