Kadına kimyasal sıvı ile saldırmıştı. Vahşetin cezası belli oldu

Kadına kimyasal sıvı ile saldırmıştı. Vahşetin cezası belli oldu
Kadınlara yönelik şiddetin cezasının ağırlaştırılması gerektiğini gösteren bir olay daha yaşandı. Avcılar'da, saplantılı bir şekilde aşık olduğu Yasemin Uzunçelebi'ye kimyasal madde dökerek yüzünde ve vücudunda ciddi hasara neden olan Mehmet Yıldız, mahkeme tarafından 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mehmet Yıldız'ın, Uzunçelebi'nin aşkına karşılık bulamayınca onu tehdit ettiği ve daha sonra evine gizlice girerek üzerine kimyasal madde dökerek kaçtığı ortaya çıkmıştı.

Uzunçelebi'nin yüzündeki ve vücudundaki bazı kısımların kemiklerine kadar eridiği ve yüzündeki organlarını kullanamaz hale geldiği belirlenmişti. Uzunçelebi, 5 aylık yoğun bakım tedavisinin ardından taburcu edilerek yaşamına devam ederken, sanık Mehmet Yıldız'ın yargılandığı davada karar çıktı.

Mahkeme, sanığın eyleminin "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye teşebbüs" suçunu oluşturduğuna kanaat getirerek 20 yıl hapis cezası verdi.

Bu karar, kadınlara yönelik şiddetin ne kadar ciddi bir sorun olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 1568 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.