Karısını 22 Bıçak Darbesiyle Öldüren Sanığın Savunması Şaşırttı
Konya’da boşanma aşamasındaki öğretmen eşini bıçaklayarak öldüren sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm edildi.
Olay, 25 Ekim günü saat 18.30 sıralarında merkez Meram ilçesi Havzan Mahallesi Ebussuud Efendi Caddesi üzerindeki bir sitenin önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Abdullah Küçüktaşdemir (47), özel bir eğitim kurumunda öğretmen olarak çalışan ve boşanma aşamasında olduğu eşi Ebru Küçüktaşdemir’i (45), özel ders vermeye gittiği siteye kadar takip etti. Burada çıkan tartışmada Abdullah Küçüktaşdemir, yanında bulunan bıçakla eşini vücudunun çeşitli yerlerinden 22 kez bıçakladı.
İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirilen şüpheli gözaltına alınırken, ağır yaralanan Ebru Küçüktaşdemir kaldırıldığı Meram Devlet Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Zanlı, işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Abdullah Küçüktaşdemir’in olay günü eşine, “Cezaevinden başka yer mi var, bugün bu iş bitecek. Bende her şey bitti. Aklın varsa Konya’yı terk et” şeklinde tehdit mesajları attığı, ayrıca olaydan yaklaşık 6 saat önce internet üzerinden “Av bıçağı Konya” şeklinde aramalar yaptığı belirtildi. Sanık hakkında “kadına karşı tasarlayarak öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.
Konya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Abdullah Küçüktaşdemir, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Son sözü sorulan sanık, “Bana iftira atıyorlar. Kolumda ‘Ebru’ yazıyor, başında ve sonunda sonsuzluk işareti var. Eşimi sonsuzluğa göndermedim. Kayınvalidem yüzünden yuvamız yıkıldı” diyerek kendini savundu.
Mahkeme heyeti, sanığın savunmasını dikkate almayarak Abdullah Küçüktaşdemir’i indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.