Kayıp Olarak Aranan 72 Yaşındaki Adam Tarlada Ölü Bulundu
Olay, 6 Aralık tarihinde İmamoğlu ilçesine bağlı Saygeçit Mahallesi’nde başladı. Sabah saatlerinde evinden ayrılarak ilçe merkezindeki bir çay ocağına giden Vahit Şentuna, dönüş yolunda yönünü kaybetti. Akşam saatlerine kadar eve dönmemesi üzerine ailesi durumu yetkililere bildirdi. İhbarın ardından AFAD, jandarma ve polis ekipleri tarafından hem ilçe genelinde hem de Adana’nın farklı noktalarında geniş çaplı arama çalışmaları yürütüldü. Güvenlik kameraları ve görgü tanıklarının ifadelerine rağmen yaşlı adamdan bir iz bulunamadı.
Arama çalışmalarının 14’üncü gününde acı haber geldi. Şentuna’nın cansız bedeni, kaybolduğu Saygeçit Mahallesi’ne yakın Höyük mevkiinde bir tarlada bulundu. Tarlasını kontrol eden bir vatandaşın, yerde yüzüstü hareketsiz yatan kişiyi fark ederek 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber vermesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrollerde şahsın, kayıp olarak aranan Vahit Şentuna olduğu ve hayatını kaybettiği belirlendi.
Olay yerinde gerçekleştirilen incelemelerin ardından Şentuna’nın cenazesi İmamoğlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Burada yapılan ön otopsinin ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi.
Günlerdir babasından gelecek iyi bir haberi bekleyen kızı Hatice Şentuna ve yakınları ise morg önünde gözyaşlarına boğuldu. Hatice Şentuna’nın, “Ben sana doyamadım baba” sözleri yürekleri dağladı.
Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.