MEB Bünyesine 60 Binden Fazla Personel Alınacak: Güvenlik ve Temizlik İçin Yeni İstihdam Planı

MEB Bünyesine 60 Binden Fazla Personel Alınacak: Güvenlik ve Temizlik İçin Yeni İstihdam Planı
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda güvenlik ve temizlik hizmetlerinde görev yapmak üzere 60 binden fazla personel istihdam edilmesi planlanıyor. Güvenlik personeli alımının İŞKUR üzerinden Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında yapılması, temizlik personeli ihtiyacının ise taşeron sistemiyle karşılanması bekleniyor.

Okullarda güvenlik ve temizlik hizmetlerinin güçlendirilmesine yönelik yeni istihdam planının detayları belli olmaya başladı.

Okullara 30 Bin Güvenlik Personeli Alınacak

İçişleri Bakanlığı tarafından İŞKUR üzerinden 30 bin güvenlik personelinin Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında okullarda görevlendirilmesi planlanıyor.

TYP kapsamında istihdam edilecek personelin çalışma süresinin 9 ayla sınırlı olması bekleniyor. Görevlendirilecek personel, görev süresi boyunca farklı üniformalar kullanacak ve "bahçe görevlisi" veya "okul görevlisi" olarak görev yapacak.

9 aylık çalışma süresini tamamlayan personel, mevcut TYP kuralları kapsamında yeniden aynı programda çalışamayacak.

Güvenlik personelinin ücretlerinin İŞKUR tarafından karşılanması ve çalışanların asgari ücret düzeyinde maaş alması planlanıyor.

Temizlik Personeli İçin Taşeron Sistemi Gündemde

Okullardaki temizlik hizmetleri için ise taşeron sisteminin yeniden uygulanması planlanıyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada okulların temizlik personeli ihtiyacının taşeron sistemi aracılığıyla karşılanacağını belirtmişti.

Bu kapsamda her ilde valilikler tarafından gerçekleştirilecek ihalelerle okullarda görev yapacak temizlik personelinin istihdam edilmesi bekleniyor.

Temizlik hizmetlerinde 30 binden fazla personelin görevlendirilmesi planlanırken, söz konusu alımların 2027 yılında gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Toplam İstihdam 60 Bini Aşacak

Planlamaların hayata geçirilmesiyle birlikte okullarda güvenlik ve temizlik hizmetlerinde toplam 60 binden fazla yeni personelin görev yapması bekleniyor.

30 bin güvenlik personelinin TYP kapsamında, 30 binden fazla temizlik personelinin ise taşeron sistemine dayalı olarak istihdam edilmesiyle okulların güvenlik ve temizlik hizmetlerinde önemli bir personel takviyesi yapılması hedefleniyor.

Bu haber toplam 117 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.