Tapu Personelinin Dikkati 20 Milyon Liralık Dolandırıcılığı Önledi

Tapu Personelinin Dikkati 20 Milyon Liralık Dolandırıcılığı Önledi
Denizli’de sahte kimlik kullanarak yaklaşık 20 milyon lira değerindeki arsayı satmaya çalışan bir dolandırıcı, tapu müdürlüğü personelinin dikkatli incelemesi sayesinde suçüstü yakalandı. Olayın ortaya çıkarılmasında rol oynayan personele teşekkür belgesi verildi.

Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde bir kişi Merkezefendi ilçesi Şirinköy Mahallesi’nde bulunan ve değeri yaklaşık 20 milyon lira olan arsayı piyasa değerinin altında satacağını emlakçılara bildirdi. Emlakçılar aracılığıyla alıcı bulan şahıs, bir inşaat firmasıyla anlaşma sağlayarak Merkezefendi Tapu Müdürlüğü’ne başvurdu.

Tapu işlemleri sırasında görevli personel, şahsın ibraz ettiği kimlikteki fotoğraf ile sistemde kayıtlı fotoğraf arasında uyumsuzluk tespit etti. Durumun Tapu Müdürü’ne bildirilmesi üzerine işlem durduruldu. Yapılan ayrıntılı incelemede, şahsın sahte kimlik düzenleyerek kendisine ait olmayan bir arsayı satmaya çalıştığı belirlendi.

Ayrıca dolandırıcının gerçek arsa sahibiyle herhangi bir bağlantısının bulunmadığı, arsa sahibinin yurt dışında yaşadığı ve durumdan tamamen habersiz olduğu tespit edildi. Olayın açığa çıkmasının ardından şüpheli, Tapu Müdürlüğü’nde gözaltına alındı.

Olayla ilgili işlemler sürerken, dolandırıcılığı önleyen tapu personeline duyarlılıkları nedeniyle teşekkür belgesi takdim edildi.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.