YÖKDİL Adaylarına Kimlik Kolaylığı: Menteşe Nüfus Müdürlüğü Pazar Günü Açık Olacak
Nüfus cüzdanını veya T.C. Kimlik Kartını kaybeden ve yeniden kimlik kartı çıkarmak isteyen sınav adaylarının mağduriyet yaşamaması amacıyla Menteşe İlçe Nüfus Müdürlüğü, sınav günü belirli saatler arasında hizmet verecek.
İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre Menteşe İlçe Nüfus Müdürlüğü, 09 Ağustos 2026 Pazar günü 07.00-10.00 saatleri arasında açık bulundurulacak.
Kimlik belgesini kaybeden adayların, yeni T.C. Kimlik Kartları düzenleninceye kadar geçerli olacak “Geçici Kimlik Belgesi” alabilmeleri için sınava giriş belgeleri ve 1 adet biyometrik fotoğraf ile Menteşe İlçe Nüfus Müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor.
Uygulamayla, kimlik belgesi nedeniyle 2026-YÖKDİL/2 sınavına katılım konusunda sorun yaşayabilecek adayların mağduriyetlerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.